Ugyanazon személy egy videóban egyszerre

Címkék
Ugyanazon személy egy videóban egyszerre
2012-02-10T23:56:31+01:00
2012-02-11T11:09:44+01:00
2022-06-29T04:16:05+02:00
dax95
Sziasztok!
Videóban szeretnék olyat elérni, hogy ugyanaz a személy pl. beszélget saját magával. Gyakorlatilag klónozva van. Gondolkodtam, hogy egymásra húzom a két videósávot, de hogy oldom meg, hogy az látszódjon mindkettőből, amit én szeretnék? Mi ennek a technikának a pontos neve? Nem is tudtam sehogy sem rákeresni...
Valamilyen ötlet?
Előre is köszi! :)
Mutasd a teljes hozzászólást!
Két megoldás van rá:
- Az egyik - az osztott képes technika - amikor beállítod a kamerát egy fix helyre, felveszed a beszélgetés egyik felét az egyik oldalon, majd a beszélgetés másik felát a másik oldalon.
Ezután a felvételek egyik illetve másik oldalát átlátszóvá teszed és összemontírozod.

- A másik - a kék/zöld dobozos technika - amikor felveszed a beszélgetés egyik felét, a másik felét pedig egy kék/zöld háttér előtt. Ezen utóbbi felvételből a beszélgető személy könnyen kiszedhető, így rámontírozható az előző felvételre.

Bővebben >>
Itt is >>
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Zsíír, köszönööm :)
  Könnyebb, mint gondoltam...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van még egy technika, ami mozgó kameránál is alkalmazható. Kijelölsz min3-4 referenciapontot a kamera mozgási terében. Majd felveszed mindkét részletet. Ezután a referencia pontok segítségével a két jelenetet egymásra igazítod. A pontokat a green/blue-box technikához hasonlóan a háttértől erősen elütő színű ragasztószalaggal, marker szalaggal jelölöd meg. Így a kamera minimális mozgást végezhet. A referencia pontokat egymástól nem nagy távolságra kell elhelyezni, lehetőleg a szereplő közelében. És úgy, hogy végig a kamera látóterében maradjanak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha esetleg később komolyabban is szeretnék a videószerkesztéssel foglalkozni, akkor javaslom az Adobe After Effects-et, és a

  www.videocopilot.net oldalt, ahol több, mint száz oktatóvideót találsz az alapoktól (angol)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd