100% processzorhasználat win 7 alatt
2012-02-11T13:22:29+01:00
2012-02-12T14:29:12+01:00
2022-07-29T06:00:25+02:00
GerAlt
Sziasztok!

Pár hete észrevettem, hogy a pc-m időnként hirtelen belassul. A win feladatkezelőben utánanéztem, hogy mi lehet a hiba és azt láttam ilyenkor, hogy a cpu 90-100%-on pörög. Most úgy tűnik, hogy az nt kernel & system lehet a ludas, ez foglalja le a cpu-t. Google-n utánanéztem és rengeteg angol nyelvű oldalon, fórumon írtak a hibáról, de konkrét megoldási javaslatot nem sikerült találnom. Ha valaki tudna a problémára megoldást megköszönném!

A pc-m adatai:

Alaplap: asrock 880gm-le
CPU: AMD Athlon II X4 640 3 Ghz
4Gb Kingston+2Gb Kingmax DDR 3 1333 Mhz ram
Videókártya: Ati 4250 integrált
Mutasd a teljes hozzászólást!
huzd ujra a géped a 100%os procihasználat általában virusjelenlétre utal a géped nem annyira gyenge hogy csak igy fusson a win7
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Mi használja pontosan 100%-on és milyen körülmények között azt a procit. Illetve ha az az elvárás, hogy ne legyenek kihasználva a gép erőforrásai, akkor lehet ügyeskedni szolgáltatások kikapcsolásával és hasonló dolgokkal. Csak akkor meg nincs értelme za erős vasnak. Miért álljon ott 10%-os kihasználtságon a géped? Nem sokkal jobb ha már fizettél érte, akkor az ki is van használva rendesen?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez valószínűleg vírus lesz.

  1. Rakj egy vírusölőt, majd futtass hosszú keresést.
  2. Rakd újra a Wint egyből utána, ha lehet formázással.
  3. Driverek után egyből fel egy vírusölőt és hagyd is fent.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olvasd el megint amit írt légyszíves.
  Am. igazad van, nem azért van erős vasa mert nem akarja kihasználni. De azért elvárható hogy arra használjuk ki amire mi akarjuk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt írta, hogy talán lehet de lehat hogy valami.
  Ezzel kb. az EZO TV szakemberei tudnak bármit is kezdeni.

  Tudod:
  pl.: Rendszer Üresjárati Folyamat

  Az esetek nagy többségében 80-100% közötti állapotot mutat. Ezzel pedig nincs is gond. Ugyan is ennek a százalékos értéke minél magasabb, annál kevésbé van használatban a processzor.

  De nagyon sok felhasználó ezt rosszul értelmezi és megijed a magas használati százaléktól.

  Illetve ugye az sem mindegy, hogy mikor pörög 100%-on az a proci. Mert ha futtatom a BF3-at, vagy valami erősebb játékot, akkor mondhatni ez teljesen természetes állapot.

  Egy szónak is száz a vége. Majd ha tisztán látunk a körülmények tekintetében, akkor kezdhetünk ötleteket adni a megoldással kapcsolatban. Addig legfeljebb lemehetünk az EZO TV szintjére és jósolhatunk, meg bedobhatjuk a szokásos orákulumokat. Akkor ennél már az is jobb ha hívja Őket>> és kér szűzlány vérből, vámpírfogból és unikornis szarvából készült port. Azzal az év első teliholdján körbeszórja a gépét, majd lepisálja a szomszéd kutyáját. Ezután kimegy egy erdei holdfényes tisztásra és elénekli a "Nyírfácskát" ó-egyiptomiul.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vipre antivírus 2012 telepítése után kezdődtek igazából a gondok. Akkor a számítógép bekapcsolása után azonnal 90-100%-on pörgött a cpu és még csak nem is csatlakoztam az internetre.Utánanéztem, valamilyen beállítás okozta ezt a vírusirtóban, átállítottam, de továbbra is maradt a hiba. Majd meguntam és letöröltem a programot, de a hiba még most sem tűnt el. Úgy kell elképzelni, hogy vírusirtóval és nélküle is a rendszer indulása után az első 5 perces időintervallumban bármikor annyira belassul a gép,(és utána is többször) hogy nem tudok vele semmit sem csinálni. Egy nyamvadt txt fájlt sem tudok normálisan megnyitni,egy böngészőről álmodni sem merek ilyenkor. Ekkor ki kell várni azt a általában 10-15 másodpercet míg újra visszagyorsul a rendszer és használható. A win feladatkezelőben megkerestem a processzort legjobban használó programot és akkor amikor a rendszer üresjáratban van és 90-100%-on működik a cpu és semmire se lehet éppen használni a gépet, akkor egy bizonyos nt kernel & system pörgeti agyon. De mondtam a világhálón rengeteg angol nyelvű fórumon, de magyaron is találkoztam ezzel a hibával, ahol vírusokra gyanakodtak, ennek utánanéztem semmi, operációs rendszert ajánlották még, hogy tegyem újra, ez még egy kicsit várat magára.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ezt a hibát énis tapasztaltam!!!a 7es windows által használt mini alkalmazás"processzor vizsgáló"" nem a valós értéket mutatja.... gondolom a win telepitéssekkor" starter,vagy profesionalon telepitetted a géped,1 jó tanács ragd át a windowsod "és a telepités során ragd ultimétre"a problémad meg fog szűnni!!!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Világos, hogy töröljön le egy eredeti operációs rendszert a warez szarodért, amin még a helyesírás ellenőrző sem műxik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Meg nem a minialkalmazás e tekintetben a mérvadó. Azért a Windows feladatkezelője, vagy akár a Process explore használata sokkal autentikusabb információkkal szolgál.

  Janek:
  Szánalmas ahogy írsz. Sírni támad kedvem. Mind a formai, mind pedig a tartalmi résztől.

  GerAlt:
  Ezt találtam neked:


  Registry Data Items Infected:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoActiveDesktopChanges (Hijack.DisplayProperties) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully.

  System Program is still there but not doing much at the moment.


  Futtasd a Maleware bytes-ot! Valami vírus okozza a problémádat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha már bele offoltam:
  Nem változtattál az alapértelmezett betűméret dpi-n? Bizonyos font készleteknél átállítva az alapértelmezett betűméretet irgalmatlanul zabálja a procit. Próbáld meg feltenni a hijackthist és becsatolni a txt- riportfájlt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A-Ty tanácsára a Malwarebytes Anti-Malware-t futtattam. Sajnos semmit nem talált, de akkor most feltelepítem a hijackthist.
  Itt van a log fájl.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Köszi. Szeretném, ha beillesztenéd ide analízis és elrettentés céljából. Link.
  Az a tippen, hogy a vipre tört volt és a törés egy rootkitet tartalmazott, ami a vipre le nem szedhető hurkait használja. Mindenesetre szép svchost mennyiséged van. Próbáld meg egy másik rendszerből egy 30 napos kasperskyvel végigszkennelni ezt a merevlemezt, mert ez egyszerűen katasztrófa.

  szerk: Ha jobban érdekel, akkor system explorer segítségével megvizsgálhatod a gazdafolyamatot, de sztem kár pazarolni rá az időt, mert nt kernel & system folyamatokkal szemben rendszerhéjból igen kevés az esélyed.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A log alapján több sebtől is vérzik a rendszer.

  O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\Windows\System32\spoolsv.exe (file missing)


  A nyomtatás működik?

  A Vipre Antivirus törlése nem volt teljes vélhetően, így a kernel/driver oldali része dolgozik a memóriában. (Saját uninstallerével szedted le?).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  A vipre 30 napos próbaverzióját használtam, soha nem használtam tört vírusirtót a jelenlegi gépen. Köszönöm a segítséget, akkor ez lehet a probléma forrása.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ugyan van egy nyomtatóm, de a drivere nem win 7 kompatibilis, így nem telepítettem fel. Tehát nem is használom. A vipret a saját uninstallerével szedtem le igen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Unknown owner

  Ez sztem egy fájlba nyomtatás és már elmenekült a cache-ből az Ismeretlen "tulaj" felé, vagy meghiúsult a folyamat és csak a fájlra hivatkozás él.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennek a Windowsnak vége.
  Jobban jársz egy adatmentés és tiszta telepítéssel, mint azzal mókolni, hogy ezt rendbe tedd.

  Feltehetően mind a Vipera, mind a Windows valamilyen tört verzió volt. A védelmi szoftverek emiatt nem jeleznek. Ugyan is a feltört vírusirtók, maguk a vírusok. Úgy működnek, hogy minden egyéb, még az eltávolításuk után telepített legális víruskeresők munkáját is képesek blokkolni. Tehát hiába teszel fel a Vipera eltávolítása után egy legális és tiszta vírusirtót, az már nem fog működni.

  Megpróbálhatod blacksheep javaslatát, de előbb végzel az újratelepítéssel.

  Ha lehet egy javaslatom:
  1.
  Csak és kizárólag eredeti módosítatlan Windows 7 Home Premium 64bites OS-t telepíts!
  2.
  Használj ingyenes védelmi szoftvereket. Kapcsold ki a Windows saját tűzfalát és tedd fel helyette a Comodo IS Premiumot. Ez tűzfal és vírusvédelem egyben és ingyenes. A Tűzfal része jelenleg a piacon a legjobb és megelőzi a fizetős tűzfal szoftvereket biztonságban.

  Ha nem akarod az IS változatot telepíteni, akkor tehetsz fel egy ingyenes víruskeresőt is. Jelenleg ebben a kategóriában az Avast ingyenes kiadása a legnépszerűbb.

  Ezt még megtámogathatod Malware védelemmel is. Erre én az AD Aware-t javaslom. Szintén megbízható és ingyenes megoldás.

  Crackelt programok esetében javasolják, hogy kapcsold ki a víruskeresőt és add hozzá a cracket a kivételekhez.
  NE TEDD!
  Ebben az esetben biztos lehetsz abban ellenőrzés nélkül is, hogy a crack vírusos. De mindig, amikor a víruskereső jelez, azt kezeld prioritással. Ha valamit a víruskereső vírusosnak vél, akkor az nagy valószínűséggel az is.

  Legyen kéznél mindig egy live cd-s víruskeresőd. Ezt minden tekintetben tiszta, vírusmentes gépen készítsd el. Csak ebben az esetben lehetsz biztos abban, hogy jelezni is fogja a vírusokat.

  Fontos!
  Egy gépen, mindig csak egy tűzfal/vírusirtó/malware kereső megoldást alkalmazz. Ellenkező esetben a szoftverek egymás működését lehetetlenítik el.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a segítségeteket. Akkor a közeljövőben megpróbálom újratelepíteni a Windowst, de leghamarabb szerintem a jövőhét második felében tudom megcsinálni. Van pár fontos dolog a gépen ami nem az enyém, igaz nem sok dolog van fent. Csupán pár dokumentum, de az egyetlen C meghajtón is szétszórva vannak. Megvárom míg a jogos tulajdonosa leül a gép elé és megkeresi őket. Értük felelősséget nem vállalok.:D Egyébként a lassuláson kívül okozhat valamilyen komolyabb hardver hibát ha még pár napig ezt a windowst futtatom?
  Még egy dolog. Páran ezek szerint rávilágítottak a hiba forrására, így végül kinek adhatom oda a megérdemelt pontot?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • kinek adhatom oda a megérdemelt pontot?


  zolika555-nek.

  okozhat valamilyen komolyabb hardver hibát


  Nem, de a villanyhálózaton a fogyasztásmérő tárcsa fordulatszámát megemeli.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Végül is igaza volt. Még egyszer ezer köszönet mindenkinek aki segített és az idejét arra szánta, hogy segítsen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazán nincs mit.
  Akkor ér valamit a segítség, ha meg is fogadod. Remélem így lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd