Használt gép vásárlása után... segítség!
2012-02-19T13:16:56+01:00
2012-02-20T00:28:11+01:00
2022-07-29T06:55:24+02:00
1OOOmester
Üdv! Segítségre lenne szükségem, vásároltam egy használt pc-t az egyik internetes piactéren... a hirdetés szerint tökéletes gépről van szó! A gépet beüzemeltem (op.rendszer: win xp prof.), de a monitoron a kép a legalacsonyabb felbontásban jelent meg (640x valamennyi, meg 16 szín, ha jól emlékszem). Próbáltam illesztőprogramot frissíteni a monitorhoz is és a videokártyához is, egyszer sikerült valahogy beállítani, hogy jó lett, de legközelebb mikor ki, majd bekapcsoltam a gépet, újra rossz lett és azóta csinálhatok bármit, nem javul meg. Az eszközkezelőben azt jelzi, hogy hibásan van telepítve a videokártya, a hangkártya és a hálózati kártya szoftvere is. Mindegyiknél próbáltam frissíteni, letölteni drivereket stb... de a frissítésvarázsló vagy nem találja a szükséges szoftvert, vagy ha sikerül is telepíteni egy újabb verziót, akkor sem változik semmi. Mi lehet a baj, vagy mit csinálok rosszul... Vagy a hardverekkel lehet gond és becsaptak???
Elnézést, ha laikusan fogalmazok, de teljesen alap felhasználó vagyok csak.
Nagyon várom a segítséget, köszönöm előre is!!!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hali!

  A jövőben segítsd annyival a fórum látogatóit - és ezáltal önmagad is -, hogy NORMÁLIS, A PROBLÉMÁT JÓL KÖRÜLÍRÓ CÍMET ADSZ a témának. Előre is köszönöm (az ő nevükben is).

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A mostani hozzáértéssel: kérd meg az eladót, hogy telepítsen egy működő rendszert, megfelelő munkadíj ellenében (ha az nem volt benne a gép árában).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A piactérre vidd vissza és adják vissza a pénzedet.Keress másik gépet.Ennek a vga kártyája meghalt.Ezt nem orvosolod,csak újabb pénz befektetéssel tudod használható állapotba tenni.Vagy leáraztatod,veszel bele vga kártyát és maradsz az eredeti pénzednél.
  A gép típusa(alaplap)?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Windows XP operációs rendszer

  Intel Pentium 4 2600MHz processzor

  MSI MS-6701 (MEDION OEM) (3 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio Lan)

  1Gb RAM memória (2db 512Mb DDR1)

  120Gb HDD

  NVIDIA Geforce4 Ti 4200 AGP8X 128Mb videokártya

  SIS 7012 Audio Divive hangkártya

  SIS 900 PCI gyors hálókártya

  "netezésre, filmezésre tökéletesen alkalmas" persze csak a hirdetés szerint...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mit csinálsz rosszúl!?
  Valószínűlerg mindent.
  1. Megnézed az eszközre mi van ráírva. Gyártó, model.
  2. Gyártó weboldalát meg keresed, és support=>download=>termék típus alapján meg keresed a szükséges illesztő programot.
  3. A gyártó oldaláról letöltött illesztőprogramot telepíted.
  4. Újra indítod a gépet, és élvezed hogy működik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézz körül nincs e a közeledben egy olyan ember, aki megnézné (legrosszabb esetben újratelepítené).
  Lehet hogy csak a telepítés volt elrontva, és egyébként tökéletes a gép.

  Nem tudom milyen "frissítés varázslót" használtál, de én ezekben nem hiszek. Tisztább, ha az ember megnézi az eszközök pontos típusát és azokhoz keres meghajtóprogramot. Még jobb, ha vigyáznak az eredeti lemezekre és azokkal együtt adják el a cuccokat.

  Lehet nem ártana átnézni a gépet, hogy nincs e valami kilazulva, minden a helyén van e, megy e a hűtés stb.
  Ezután egy BIOS reset sem árt, és utána jöhet esetleg egy újratelepítés ha szükséges. Mondjuk a megfelelő drivereket akkor is meg kell szerezni.

  ui: A különböző "XXX Edition" XP-ket nem szeretjük, de legrosszabb esetben egy ilyen telepítését is meg lehet próbálni, ezek általában több meghajtóprogramot ismernek és hátha jobban kezelnék a gépet. (De ez legyen a legutolsó lehetőség.)

  Hardverhibát keresni meg jó lehet mondjuk egy Ubuntu Live CD (vagy a kedvencem: GeeXBoX), erről indítva a gépet lehet tesztelni, hogy működik e a VGA, hang, hálókártya stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nos igen, nem vagyok sajnos egy pc guru, de azért az ilyesmikre odafigyeltem és sajnos a probléma továbbra is fennáll...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos az a bosszantó, hogy így is kicsit túlfizettem a gépet, mert egyben votl a gép, monitor, billentyűzet egér, gondoltam egye fene ha jól működik (mert ezt írta az eladó) és legalább azonnal munkára fogható... erre most itt tartok. Megfogadom a tanácsot, keresek valakit, aki jobban átlátja nálam a problémát, aztán ha költeni kellene a épre akkor megb*szatom az eladóval, ha már nincs más lehetőség...
  Köszönöm az eddigi válaszokat....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha szerencséd van akkor max 1-2 ezerért újratelepítik és kész.

  Ha hardveres gond lenne, akkor normális hangon vedd fel a kapcsolatot az eladóval, ha korrekt (számít a hírneve), akkor ingyen javítja/cseréli a hibás alkatrészt, vagy visszafizeti a pénz egy részét. Ha nem teszi még mindig balhézhatsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt a probléma abból ered hogy új operációs rendszert telepitettél ami még nem kapta meg a hardverek tökéletes müködéséhez szükséges drivereket. Elsőként az alaplap drivereket kellene feltenned (SiS support), ha bizonytalan vagy milyen chipset és melyik driver is szükséges kiolvastathatod a lap adatait egy hardverinformációs programmal (Everest Free).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd