Nem érzékeli a fejhallgatót a gép
2012-03-23T07:12:07+01:00
2012-03-24T16:43:26+01:00
2022-07-29T10:20:26+02:00
milupapa
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy nem érzékeli a gép a fejhallgatót, csak ha 5.1 hangrendszeremet. A régebbi alaplapra közvetlen rá lehetett dugni az 5.1-emet (3 kábeles fekete-narancssárga-zöld)az újra (erre) viszont nem lehetett így vettem bele egy hangkártyát. Egészen addig míg bele nem tettem a hangkártyát, működött a fejhallgató ha a szgépem elején lévő jackdugóba dugtam. érzékelte, elindult, ment is...stb. De mióta benne van a hangkártya, egyszerűen nem vesz róla tudomást.

Mellékes, de talán említendő: az alaplapi hangkártyához is volt egy driver, mielőtt meglett volna a hangkari, feltettem, egy HD VDeck nevű alkalmazás, ekkor még felismerte a fejhallgatót, de magát a programot akkor sem és azóta sem képes megnyitni a Win7-es. Egyszerűen ha rákattintok tölt egy picit, és semmi.

Ez szerintetek mitől lehet?
Mutasd a teljes hozzászólást!
A zöldet a zöld, a feketét a kék, a narancssárga csatlakozót a rózsaszín alaplapi aljzatba dugd be.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Mert mit is gondoltál avval,ha kicserélted a hardvert a fejhallgató alatt.Az alaplapi kivezetés csak az alaplapi hangkártyával megy.(előlapi csatlakozás).Ha a kártyán van rá lehetőség akkor azon kell használnod, arra kell csatlakoztatni a kivezetést.
  Nem fog átemelődni az előlapira.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "A régebbi alaplapra közvetlen rá lehetett dugni az 5.1-emet (3 kábeles fekete-narancssárga-zöld)az újra (erre) viszont nem lehetett így"
  Miért is nem? Az új, csak fejlettebb jobb lehet mint a régi - nehogy már 2.0-ás legyen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én sem értem miért nem lehet rádugni. Pedig ott van 3 jack csatlakozó, csak abból csak egy szolgál a hangfalaknak, annak ellenére hogy 5.1-et támogatja... egy mikrofon, egy line in és egy line out. Nincs valami megoldás erre? A hangkarin van még két "üres" jack csatlakozó, de mindkettőbe próbáltam már bedugni és semmi eredménye. Ha a hangfal front speakernek való helyére dugom be úgy megy a fejhallgató, de nincs basszus, és nagyon éles a hang, szinte vág.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Milyen alaplap?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Asrock N68C-S UCC alaplap. Nemrég vettem mert a régi meghalt, árban kb. ugyanannyi volt mint anno a régi alaplapom újonnan. Fura is hogy ebbe nem lehet bedugni az 5.1-em pedig újabb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pontosabban bedugni be lehet de vagy csak a mélynyomót, vagy csak a első, vagy csak a hátsó hangszórókat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Javíts ki ha tévednék, de ez a HD VDeck, csak ASUS alaplapokkal működik a manuál szerint.
  A laphoz kapott driver, miért nem jó?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet igazad van, de ezt nem is én tettem fel, hanem az alaplapi driverekkel együtt került feltelepítésre. De el sem indult azóta sem,hiába kattintgatok rá. Lehet igazad van valamit néznem kellene hátha van valami driver hozzá. Csak ha felteszem azzal vajon változik a dolog?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A telepített driver, megfelel a Win7-es verziónak?
  Elvileg a Asrock is ASUS gyermek, viszont a manuál nem említi csak az ASUS-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • A telepített felment gond nélkül elvileg Win-7esen is működnie kellene. Viszont erről az oldalról letöltöttem a legújabbat (megtaláltam az integrált hangkari típusát is a listában) de nem engedte feltenni mert azt írja hogy We cant find HD audio Device.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nade az alaplapi drivernek mi köze a betett hangkártyához?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt en sem ertem.Tudtommal ha teszel be hangkartyat az alaplapit biosban tiltani kene.Vagy tevedek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kell tiltani, lehet két vagy több hangkártya is.
  De lehet tiltani - sokszor praktikus is. Bár a biosz autoomatikusan rendezi ezt, jobb manuálisan kikapcsolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem csak az a fura hogy nem megy együtt a kettő. Úgy értem elvileg fennvan az alaplapihoz is a driver (igaz nem lehet elindítani a szoftverét, de amíg csak ez volt rajta ment a fejhallgató) illetve a hangkarihoz is. próbáltam már hogy inaktiválom az eszközkezelőben a hangkarit, de semmi eredménye, olyankor a hangfalak nem szólnak de továbbra sem érzékeli már a fejhallgatót ha oda előre dugom be a régi helyére.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért nem megy a kettő, mert a biosz automatikusan letiltja, vagy mittomén.
  De az előlapi meg azét nem, mert meglehet a betett hangkártyával nincs összekötve, esetleg jumperolni kell.
  Továbbra is mondom, az alaplapi kártya drivere független a betett kártyától.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazad van. Van egy vezetékcsokor, ami közt van sima vezeték is és ilyen összefont kék-fehér is, és ezek valamelyike egész biztosan a felső portos panelből ered. Na és ennek a kábelcsokornak a vége ebbe a vastag 4 tűs elosztóba megy, ami a tápból erednek, remélem érthető a körülírásom nem tudom a nevüket. Viszont néhány kábelszál egy kisebb csatlakozóban végződik, egy pici, vékony 4 tűsben. Na már most a hangkártyán is van ilyen négytűs csatlakozási pont, kettő darab is, viszont az egyik túl sűrű. A másik pont jó, rá is dugtam, de semmi. Bekapcsolás után csak recsegett a hangfal, fejhallgató meg ugyanúgy nem volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Namost ne dugdossunk már mindent mindenhová, mert az nem vezet jóra.
  El kell olvasni az alaplap manuálját, illetve a hangkártya leírását.
  Így igazán segíteni neked itt nem lehet, mert nem tudni pontosan mit is csinálsz pontosan és mivel.
  Kérj meg egy hozzáértőt a közeledben, többre mégy vele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tulajdonképpen mit vársz ezektől a próbálkozásoktól.Hiszen leírtam már.Az alaplapi helyett betett kártya nem fog előlapon menni.
  Mi olyan nehéz ezt megérteni.
  Ha a kártya tud 5.1 akkor használd,ha nem akkor csak 2.0 lesz.De előlapon soha nem fog menni.A tüskés csatlakozások ki/bemenetek.Azokon csak 2 csatorna+ test van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazándiból miért ne menne? Van valami ami gátolja?
  Esetleg nem 5.1-ben ....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Javíts ki ha tévednék, de ez a HD VDeck, csak ASUS alaplapokkal működik


  A HDeck (XP), HD VDeck (Vista/Win7) bármilyen alaplappal működik, ami a VIA HDAudio (VT170x) chipet tartalmazza.

  milupapa:
  Amikor behelyezted a második hangkártyát, az alaplapi BIOS automatikusan letiltotta az alaplapi audio vezérlőt, így a VDeck működésképtelen. Vissza kell kapcsolni, ha mindkét hangeszközt használni szeretnéd.

  Nem írtad, milyen hangkártyát vettél, de talán felesleges volt.

  A VDeckben+a Windows vezérlőpultban át kell állítani a kimenetet 5.1-re. Majd a Line-in csatlakozó a házimozi Rear, a Mic-In a Speaker+Subwoofer kimenetté változik, tehát beköthető a házimozi rendszered.

  Az alaplapi hang driverét innen lehet frissíteni (természetesen csak akkor, ha a BIOSban már visszakapcsoltad a HDAudio-t).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sehogyan se, csak barkács módon tudná érvényesíteni a lehetőséget.
  ez pedig nem kivitelezhető a tudás nélkül....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a baj hogy az Audio Deck azelőtt sem indult el mielőtt meglett volna a hangkártya. Legalábbis egyszer rákattintottam és semmi nem jött be, igaz akkor legalább ment a fejhallgató és a hangfal is, csak mint már említettem, a hangfallal ez esetben az volt a baj hogy a 3 csatit fizikailag lehetetlen volt egy dugaszba bedugni.

  C-Media hangkarit vettem, nem volt valami drága árban, de úgy gondoltam hogy legalább annyira jónak kellene lennie mint egy integrált.

  A mai nap folyamán megpróbálom amit írtál, és majd jelzek hogy sikerült-e. A BIOS-ban milyen menüt keressek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha a C-Media kártya 8738-as, az nem jobb, mint az integrált - sőt, rosszabb...

  Inkább vedd ki a gépből; ha szerencséd van, a BIOS automatikusan visszakapcsolja az alaplapit.

  Ha ezek után az alaplapin van hang, de a VDeck nem indul, csináld meg driver frissítését, a linkelt oldalról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megcsináltam, sikerült érzékeli a fejhallgatót, illetve a hangfalat is ha az alaplapira dugom. Bedugtam mindent ahová írtad, de még mindig ugyanaz a bajom vele mint amiért megvettem a kártyát: vagy túl magasan szól, vagy csak a mélynyomó búg. 5.1 tesztnél meg összevissza felvannak cserélve a hangszórók, a jobb alsót hátul szólaltatja meg és hasonlók.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fényképezd le a gép hátulját, az audio csatlakozókkal. A fényképet csatold egy új hozzászóláshoz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A hangfalaim kábeleit nem fotóztam le, de azok olyanok színben, mint a képen látható hangkari első 3 dugója baloldalról nézve (fekete, narancssárga, zöld)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • A zöldet a zöld, a feketét a kék, a narancssárga csatlakozót a rózsaszín alaplapi aljzatba dugd be.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi, úgy tűnik minden működik flottul! Összedugtam a vezetékeket úgy ahogy mondtad, és a biztonság kedvéért kiszedtem a hangkártyát a gépből!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még egy kérdés: az mitől lehet, hogy az Audiodeck minden induláskor elfelejti a beállításokat? Tehát kikapcsolom, meg vissza a gépet, és megint 2.0-ás a hang egészen addig míg be nem állítom. Tegyem fel esetleg a legújabbat mert bugos lenne? Mert mikor bekapcsolom a bass managementet akkor a felületen gomb sem világít olyan mintha ki lenne kapcsolva de közben mégis bekapcsolódik a basszus.

  UPDATE: Nem felejti el, hanem ha csendben vagyok és nem használom, aztán bármit csinálok (pl tallózok a sajátgépben, dübben egyet az egész, és 2.0-ra visszavált. Ilyenkor csak az segít, hogyha visszaváltok 2.0ra vagy 4.0-ra és utána megint 5.1-re.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd