Nem indul a számítógép, csak a ventik pörögnek
2012-06-18T10:22:02+02:00
2012-06-18T11:25:06+02:00
2022-07-29T18:40:22+02:00
Fernir
Sziasztok!

Úgy látom, már többen is belefutottak ebbe a hibába, de ezek alapján nem tudtam megállapítani, vajon mi is okozhatja a problémát, ezért a segítségeteket kérném.
Tegnap este a gép váratlanul leállt, miközben a böngészőbe írtam be valamit. Újraindult, majd kétszer is feljött a képernyő, hogy a Windows nem megfelelően lett leállítva. Mivel már elég késő volt, nem foglalkoztam vele, csak kikapcsoltam. Ma reggel bekapcsolásnál már eddig se jutott el, csak felzúg a gép (a processzor és a tápegység hűtőventillátora pörög), viszont még a POST-ig sem jut el, nem csipog, egyáltalán semmi nem történik. Kiszereltem belőle a videókártyát, és az alaplapira kötöttem át a monitort, de így sem lett változás. Szemrevételeztem az alaplapot, de semmilyen külső elváltozást nem vettem észre rajta (kondenzátorok nem púposak). Csináltam CMOS reset-et is, akkor sem változott semmi. Végül a memóriamodulokat is kiszedtem, és úgysem indul el, minden marad ugyanaz. Tudtok -e valamit tanácsolni, amivel ki tudnám deríteni, mi ment tönkre benne: a tápegység vagy az alaplap? Bár, valószínűnek tartom az alaplapot, a többi topic alapján. Egy másfél éves Asus M4A78LT-M típusút használok jelenleg.
A segítséget előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Esetleg még annyit, hogy a power és a reset gombokat is húzd le a lapról és óvatosan egy csavarhúzóval érinstd össze az érintkezőket.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd