Modem, router - ADSL probléma
2012-06-18T21:38:09+02:00
2012-07-07T08:24:14+02:00
2022-07-29T20:25:23+02:00
Rikooo
Van egy ADSL modemem és egy vadonat új D-Link GO-RT-N150 routerem. Az előző routerem elromlott villámcsapás miatt, ezért kellett az új.

Van két gépem, egy asztali, és egy wifis laptop mindkettőn windows xp). Összekötöttem a modemet az asztali géppel, az internet működik, de csak, ha betárcsázok, a sima hálózat azt írja ki, hogy egy hálózati kábel nincs bedugva. Ha csinálok egy PPPOE kapcsolatot az ADSL felhasználónévvel és jelszóval, akkor ha azt elindítom megy. Gondolom a hálókártya jó benne, ha megy egyáltalán a net...

Ha ráteszem a routert (mindent jól kötök össze, több kábellel is próbáltam, hátha valamelyik rossz..), akkor a routeren nem világít az 1-es LAN port, és a gép megpróbál állandóan kapcsolódni, de egy hálózati kábel nincs bedugva üzenet villog a popupban lent a tálcán.

Ha a routert a laptopra dugom, akkor ott megy (világít a LAN 1-es port a routeren), bejön a router konfig oldal is. Viszont egy hálózati kábel nincs bedugva, de wifin kapcsolódni tudok (úgy, hogy bent is van a kábel...)

Többször újraindítottam mindent, újrakonfiguráltam a routert stb., de nincs megoldás...

Alapesetben az asztali géphez dugnám a routert, a laptop pedig wifin kapná a netet.

Ötlet hol kezdjem újra?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Elcsapta a villám a hálózati kártya egyik vezetőpárját is. A modemmel kommunikálhat, ha a modem képes alternatív vezetőpáron egyeztetni LINK-et a kártyáddal, illetve Gigabites a hálózati kártya. (alapjáraton 100Mbps-hez a két középső érpár kerül felhasználásra.)

Be kell tenni egy másik kártyát a gépbe - vagy, ha a fizetett Net-ed letöltési sebessége nem haladja meg a 10Mbps-t, az Eszközkezelővel megpróbálhatod erővel kényszeríteni az egyeztetés sebességét 10Mbps-re.
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd