Ati Mobility radeon videókártya
2012-08-20T14:29:27+02:00
2012-08-22T09:32:49+02:00
2022-07-30T01:25:48+02:00
tomiboy02
Van egy dell latitude d600-as laptopom, a videokártyát akarom kicserélni benne jobb teljesítményűre.Most ATI mobility readon 9000-es van benne. Ki lehet benne cserélni a videó karit? Ha lehet, milyenre lenne célszerű kicserélni?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Semmilyenre. A D600-asnál tsz kétféle alaplappal kerültek forgalomba. A régi 32MB-os változatnál biztosan nem cseréled, mert az alaplapra van integrálva a video chip. A 64MB-os "újabb" alaplapos változatnál elképzelhető a csere, de már csak használt vagy felújított kártyát kapsz ami mindenképpen rizikós. De ami a lényeg: A Dell jól összeboronálta ebben a konfigban az alkatrészeket. Sem a tápellátás, sem a slot, sem a hűtési teljesítmény nem tesz lehetővé jobb teljesítményű kártya használatát. Jobb esetben ráköltöd a noti árának kétharmadát és kapsz egy tákolt, kihegyezett vackot aminek alig nagyobb a grafikai teljesítménye. Ezen az áron már ezt eladva vehetsz egy korszerűbb notit is. Ha pedig játszani akarsz akkor asztali pc-ben gondolkodj.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hali!

  A következőkben, ha konkrét problémád van, segíts nekünk - legalább - azzal, hogy A TUDÁSTÁRBAN TESZED FEL a kérdésed - KÜLÖN-KÜLÖN -, valamint OLYAN CÍMET ADSZ neki, AMI JÓL KÖRÜLÍRJA a problémát (kerülve az általános címeket - mint ahogy' a téma nyitásánál olvashatod is). Előre is köszönjük.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Semmilyenre. A D600-asnál tsz kétféle alaplappal kerültek forgalomba. A régi 32MB-os változatnál biztosan nem cseréled, mert az alaplapra van integrálva a video chip. A 64MB-os "újabb" alaplapos változatnál elképzelhető a csere, de már csak használt vagy felújított kártyát kapsz ami mindenképpen rizikós. De ami a lényeg: A Dell jól összeboronálta ebben a konfigban az alkatrészeket. Sem a tápellátás, sem a slot, sem a hűtési teljesítmény nem tesz lehetővé jobb teljesítményű kártya használatát. Jobb esetben ráköltöd a noti árának kétharmadát és kapsz egy tákolt, kihegyezett vackot aminek alig nagyobb a grafikai teljesítménye. Ezen az áron már ezt eladva vehetsz egy korszerűbb notit is. Ha pedig játszani akarsz akkor asztali pc-ben gondolkodj.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszod. Xp-nél tökéletesen működött a videó kártya, win 7-nél talált problémákat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szívesen. Akkor egészen biztosan ati mobility radeon 9000 igp (alaplapra inntegrált grafikus processzor) van benne. Ez egy dx 8-as chip és sajnos nem felel meg az aero rendszer követelményeinek. Kártyacsere sem lehetséges.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Biztosan az van benne. A hetes pedig azért akad ki mert ez a kártya egy DX 8.1 (shader modell 1.4) VGA. Olyan harmatgyenge mint a ... nem is találok megfelelő hasonlatot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszokat.Tényleg DirectX v8.1 van benne. Az Evereste l akartam megnézni az alaplap méretét, de nem tudok rajta eligazodni. Tudtok benne segíteni, hogy hol tudom megnézni az alaplap hány Mb-es?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az alaplap sehány Mb-os. Az alaplap esetében a chipset a lényeg. Ez határozza meg, hogy mennyi memóriát tud kezelni. De a te esetedben ez csak elvi kérdés. A Hetes telepítése DX 9 képes VGA-t igényel. A te VGA-d csak DX 8-at ismeri, és így a Hetes nem telepíthető a gépedre. Ezt csak a hardver bővítésével, nagyobbra, korszerűbbre cserélésével oldhatod meg. De mivel neked az alaplapra integrált VGA-d van, ennek a cseréje nem megoldható. Nem azért mert nem lehet, hanem azért mert egy használt laptopot, már kapsz a VGA csere árából.

  Itt még érdeklődhetsz csere ügyben. De biztosan jó mélyen a pénztárcádba kell nyúlni. Itt találsz használt laptopokat és szervizük is van. Itt van kettő Lenovo T60-as viszonylag elfogadható árban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszod. Még annyit kérdeznék, hogy a Lenovo T60-as vinné a win 7-et?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • igen elreccene rajta..kicsit néha megnyögné, de amúgy elviszi :)
  de én inkább a Linuxot ajánlom erre..az ubuntu netbook remix-et...az hasítana rajta és minden megvan rajta, ami egy átlag felhasználónak kell :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia.
  Itt van még egy pár olcsó és beszámítják a tiédet. Bár sztem jobban jársz, ha külön adod el. Link.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, már gondolkoztam azon is, hogy az én gépemre felteszem a Linuxot, csak ez már elég régi. Az a laptop amit ECHO írt (Lenovo T60)az elég jó állapotban van, és elgondolkoztam rajta hogy megveszem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a linket, egyébként van egy másik Compaq N160 laptopom is, az is eléggé régi ( igazi őskövület), nem tudom beszámítanák-e.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd