Acer nootbook W7 telepítés után folyton újraindul
2012-09-20T13:03:24+02:00
2012-09-20T14:29:05+02:00
2022-07-20T15:47:04+02:00
SmithGab
Sziasztok,

Egy Acer 5750Z laptopra szeretnék Win7-et rakni. Linpus Linux volt gyárilag rajta. Minden partíciót töröltem, majd létrehoztam 2 NTFS-t, és a WIN7 is létrehozott magának egyet amire szüksége van.

A Win7 telepítő végigmegy, de a legutolsó újraindításkor nem tud bebootolni. Ha a dvd van elsődleges boot-nak megadva, akkor arról bebootolja a Win7 telepítőt, kiírja, hogy nyomjak meg valamit a DVD-ről való indításhoz, de nem nyomom meg, mivel már HDD-ről kéne bootolnia. Amikor átváltana HDD-s bootolásra, akkor viszont újraindul. Bejön az Acer logó majd fekete képernyő és restart. Ezt ismételgeti, amíg power gombbal ki nem kapcsolom.

Ha a HDD az elsődleges boot, akkor egyből bekapcsolás Acer logo után ismételgeti az újraindítást.

BIOS-ba, sata mód AHCI-n van. Semmit nem állítottam a BIOS-ban át, csak a boot sorrendet.

Köszi minden ötletért!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csak 1 partíciót hozz létre a rendszernek, választott mérettel.
Ha felment a rendszer, utána létrehozhatod az adatoknak a partíciót.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Miért hoztál létre Linux-szal előzetesen már partíciókat? Hagyd a windowsra az egészet, úgy talán simán megy majd a dolog.

  Derwer
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • telepitsd az oprendszert újra! Hagyd hogy a w7 hozzon létre particiót.Mikor ezt választod, ott megadhatod a másodlagos hdd part is.Ekkor be fog boot -olni a rendszer település után.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Volt két partíció a linuxnak, ezeket Win7 telepítővel töröltem, és létrehoztam 2-őt, egyik lenne a rendszer másik az adatoknak. Az első partíciót választottam , hogy oda rakja a Win7-et, ekkor létrehoz egy kisméretű partíciót még a Win7, ami számára szükséges.

  Asztali gépeken telepítettem már párszor Win7et, nem volt gond. Inkább ezzel a laptoppal van valami gond. Sok helyen írják, ezt a problémát, de konkrét megoldást még sehol sem láttam, hogy hogyan oldható meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem hoztam létre, alapból volt két partíció, amiket win7 telepítőjével töröltem, utána hoztam létre 2 partíciót (rendszer , adatok) ill. a win7 is létrehoz egy kisméretű partíciót magának.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát nem tudom,további mi az oka a hibádnak,ugyanis erre a típusra simán 17' alatt felmegy a w7!
  Az 1-ik ram modult vedd ki és úgy használd a telepítőt

  Egyébként meg tegyél default beállítást a BIOS-ban. Majd bekapcs(újraindítás után) nyomd F10 esetleg 12 a boot lehetőséget.Ekkor nem kell a biosban átállítani ezt a lehetőséget..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak 1 partíciót hozz létre a rendszernek, választott mérettel.
  Ha felment a rendszer, utána létrehozhatod az adatoknak a partíciót.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd