Azt, hogy az Apple termékei nem éppen képviselik a mindenkoi technológia csúcsát, sőt, olyan elemi problémákkal is küzdenek, mint a stabil működés, már eddig is sokszor, sok helyen olvashattuk. A napokban azonban kiderült, hogy az almás cég szerint sem az ő saját terméke, hanem egy a konkurens Microsoft rendszerével üzemelő Windows Phone telefon képezi a világ legjobb mobilját.

Legalábbis az iPhone 4S új Siri asszisztense pontosan ezt a választa adta a közelmúltban, ha felhasználói azt kérdezték meg tőle, hogy "melyik a világ legjobb mobilja?". Az Apple által forradalminak hirdetett, beszédfelismeréssel működő mesterséges intelligencia ugyanis a kérdésre nem mást, mint a Nokia Lumia 900 telefonját dobta ki válaszul.

A cupertinói cég illetékesei természetesen nem hagyhatták, hogy a határozott hangú hölgy a konkurencia készülékét fényezze - ezért a jelenség ismertté válását követően rövid időn belül kézzel módosították annak működését, úgy, hogy most az a viccesnek szánt, de leginkább csak nevetséges: "várj... vannak más telefonok is?" választ adja a korábban említett kérdésre. Ugyanakkor szemfüles iPhone-felhasználók észrevették, hogy a kézi felülbírálást egyszerűen ki lehet játszani úgy, hogy a kérdést kicsit elbonyolítják, amely esetben a Siri megint csak a Nokia és a Microsoft együttműködéseként létrejött, egyébként az Egyesült Államokban pillanatok alatt elkapkodott és azóta is alig kapható telefont jelöli meg a világ legjobbjának.

Ehhez mindössze azt kell a Siri-től megkérdezni, hogy "melyik a világ legjobb telefonja, a felhasználói elégedettség alapján?" - amire az Apple digitális asszisztense ismét a Lumia 900 nevét dobja ki. Persze, vélhetően már nem sokáig, hanem csak addig, amíg az Apple az egyébként a jelek szerint igen őszinte hölgy véleménynyilvánítási szabadságát megint a szerinte megfelelő irányba nem korlátkormányozza.