[Dell] A Dell az Internationale Funkausstellung Berlin (IFA) szakkiállításon mutatta be a XPS számítógépcsalád három legújabb tagját. A díjnyertes XPS 13 Ultrabook, az XPS 14 és XPS 15 laptopok termékválasztékát kiegészítő, sokoldalú modellek számos újdonságot kínálnak a magán és üzleti célú felhasználók számára. A multimédiás és szórakoztató szolgáltatások mellett növelik az üzleti hatékonyságot, valamint alkotómunkához is használhatók otthon és a munkahelyen egyaránt.

A termékcsalád új tagjai a WindowsRT rendszert támogató 10 hüvelykes XPS 10 táblagép; a két készülék funkcióit egyesítő, ultrabookból teljes értékű táblagéppé alakítható, nagy teljesítményű XPS Duo 12; illetve a Wide Quad HD képernyővel rendelkező XPS One 27 All-In-One számítógép, amely hamarosan érintőképernyős változatban is megvásárolható.

Dell XPS 10Dell XPS 10

A felhasználók széles körű igényeinek megfelelően az XPS márkát a legújabb technológia, a magas minőség, a teljesítményközpontú, gondos kialakítás és a kompromisszumok nélküli kivitelezés jellemzi. A technológiai iparágban eddig nem tapasztalt változások tanúi lehetünk: az otthoni készülékek egyre inkább munkaeszközzé is válnak, és ezen keresztül hozzájárulnak a saját eszközök munkahelyi célú használatát szorgalmazó BYOD (Bring Your Own Device) kezdeményezés terjedéséhez.

A Dell az asztali- és táblagépek, valamint a laptopok terén is választ ad a kihívásra: az új XPS modellek a fogyasztók által elvárt teljesítményt és kialakítást a vállalatok által elvárt biztonsági és felügyeleti szolgáltatásokkal ötvözik.

"Az XPS 10, az XPS Duo 12 és az XPS One 27 modellek a BYOD mozgalom alapgondolatait, valamint a fogyasztói és vállalati ügyfelek körében végzett felmérések eredményeit ötvözik, így a formaterv, a kialakítás és a felhasználói élmény szempontjából egyaránt mérföldkövet jelentenek. Az XPS termékcsalád jövőképe nem csupán a készülékekről és a technológiáról szól, hanem a lenyűgöző kialakítás, a végfelhasználói hatékonyság és az IT-rendszerekbe illeszthetőség tökéletes egyensúlyának megteremtéséről is" – mondta Sam Burd, a Dell személyi számítógépes termékcsoportért felelős globális alelnöke.

A Dell XPS 10 a munka és a játék közötti tökéletes egyensúlyt testesíti meg: könnyen használható érintőképernyője, hosszú üzemidejű akkumulátora és mobil billentyűzetdokkolója fejlettebb tartalomkészítést biztosít, és egyben javítja az üzleti hatékonyságot. A Dell teljes körű technológiai megoldásai – amelynek része az ARM processzorarchitektúra és a Windows RT operációs rendszer – garantálják a vállalatoknak az XPS 10 egyszerű felügyeletét és a biztonságot.

Dell XPS Duo 12Dell XPS Duo 12

A Dell egyedi és innovatív megoldásaira építve fejlesztette ki az XPS Duo 12 modellt, amely újszerű és elegáns kihajtható érintőképernyővel rendelkezik, így a felhasználók tökéletesen kihasználhatják a legújabb operációs rendszerek szolgáltatásait. Az eredmény egy olyan, két készüléket egyesítő eszköz, amely a laptopok összes szolgáltatását ötvözi a táblagépek kényelmével. Az innovatív kialakításnak köszönhetően a felhasználók egyszerűen válthatnak a laptop és az abból kihajtható táblagép között.

A Full HD kijelző 97 százalékkal több képpont megjelenítésére képes, mint a normál HD kijelzők, így a szövegek, fényképek és videók egyedülállóan élesen jelennek meg. Az XPS Duo 12 átgondolt és vonzó kialakítása olyan prémium anyagoknak köszönhető, mint a megmunkált alumínium, a karbonszálak, vagy az ellenálló Gorilla Glass üveg.

Dell XPS 27 with TouchDell XPS 27 with Touch

A fogyasztók igényeinek megfelelően a Dell továbbfejlesztette a nagy kijelzős és letisztult formájú All-In-One (AIO) számítógépek kínálatát is. A díjnyertes XPS One 27 a kreatív szakemberek számára készült. Fejlett technológiával, az éles, nagy felbontású képek megjelenítésére alkalmas képernyővel, valamint nagy grafikus teljesítménnyel rendelkezik a multimédiás tartalmak létrehozásához és a szórakozáshoz. A lenyűgöző és helytakarékos kialakítású modell élénk, 27 hüvelykes Wide Quad HD kijelzője az All-In-One számítógépek piacának egyik legkiemelkedőbb felhasználói élményét nyújtja. Az XPS One 27 munkához és szórakozáshoz egyaránt kiváló eszköz: Infinity Premium hangszórói és Waves MaxxAudio 4 audiotechnológiája mély, gazdag hangzást és még szélesebb sztereomezőt biztosítanak.

A megfelelő válasz a legújabb kihívásokra Számos vállalatnak nehézséget jelent, hogy úgy tegye lehetővé a felhasználók számára a saját eszközök és technológia használatát, hogy egyidejűleg a fontos vállalati információk és tartalmak biztonságáról is gondoskodik. A világszerte 8.000 válaszadó segítségével, közelmúltban elvégzett Evolving Workforce felmérésből kiderült, hogy a világ dolgozóinak 60 százaléka szívesebben végezné munkáját, ha beleszólása lehetne a munkahelyen használt technológiai megoldások kiválasztásába. Az egyedülálló Dell XPS modellek a fogyasztók forma és teljesítmény iránti igényeit úgy elégítik ki, hogy közben vállalatbarát szolgáltatásaikkal megfelelnek az informatikai részlegek elvárásainak is.

"A saját eszközök munkahelyi elterjedése teljesen megváltoztatta a számítógépek és alkalmazások használatára, valamint az adatok biztonságára vonatkozó vállalati szabályokat. A rugalmas munkahelyi gyakorlat és az alternatív informatikai megoldások támogatásával a Dell olyan eszközöket biztosít a vállalatoknak, amelyek bárhonnan elérhető, zökkenőmentes, biztonságos és felügyelhető végfelhasználói élményt biztosítanak a munkahelyi és személyes használat során egyaránt" – mondta Aongus Hegarty, a Dell EMEA régióért felelős elnöke.

A Dell XPS 10, az XPS Duo 12 és az XPS One 27 modellek a Windows 8 szoftver megjelenésével egy időben, 2012. október végétől lesznek elérhetők. A Dell az árakra vonatkozó részletes információkat a termékek megjelenésekor jelenti be.