Jó hírünk van azoknak, akiknek rengeteg pénzük van és nem tudják mire elkölteni: hamarosan ugyanis már akár Androiddal szerelt okostelefont is tudnak venni egy luxuskéró áráért. A luxustelefonok gyártásával foglalkozó Vertu-tól ugyanis kiszivárgott, hogy frissíti - eddig egyébként csak klasszikus "butatelefonokból" álló - készülékkínálatát, amelybe felvesz néhány a Google operációs rendszerével működő variánst is.

Az új rendszert először a cég Constellation sorozata fogja megkapni, amelyek új tagjai - a luxusmárkától meglepő módon - nem sokévvel ezelőtti, hanem relatív korszerű hardverrel érkeznek majd. Az egyébként jellemzően az pártízezer forintos, alsókategóriás készülékeket is alulmúló konfiguráció helyett ugyanis a telefonokban viszonylag modern központi egység - többek között egy 1.5 GHz-es processzor - fog működni, és Androidból is szinte új kiadást: a 4.0.4-es Ice Cream Sandwich-et futtatja majd.

A Vertu új Constellation telefonjai végre viszonylag modern hardverrel és operációs rendszerrel érkeznek majd a többtízmilliós árért cserébeA Vertu új Constellation telefonjai végre viszonylag modern hardverrel és operációs rendszerrel érkeznek majd a többtízmilliós árért cserébe

Persze a készülékek valódi értékét továbbra sem ezen jellemzőik, hanem a házukba épített apróságok: arany, platina, gyémántok és más drágakövek adják majd. Utóbbiaknak köszönhetően a legfapadosabb androidos Vertu-k is 3.500 angol fontba (mintegy 1.2 millió forintba) kerülnek majd, a csúcsmodellekért azonban 200.000 fontot (azaz nagyjából 70 millió forintot) is kifizethet majd a telefonjával is az átlagosnál erősebben státuszszimbolizálni vágyó közönség.

Aki esetleg szeretne egyet az új készülékekből, az ne rohanjon azonnal a bankba - pár hete ugyanis még mindenképpen marad új telefonja árának összeszedéséhez. A Vertu új androidos modelljeit állítólag a februári MWC kiállításon mutatja majd be, és azokat ezt követően lehet majd - persze szigorúan csak rendelésre - megvásárolni.