A Microsoft hétfőn bejelentette, hogy tavaly nyáron bemutatott új online levelezőrendszerét, az Outlook.com-ot használó webezők száma már meghaladta a 60 milliót is. Ez alkalomból - és persze az elmúlt fél év során kijavított hibáknak köszönhetően - a cég eltávolította a rendszerről annak kvázi béta-állapotát jelezni hivatott "Preview" címkét, és új kampányt indított az immár stabilnak nyilvánított szolgáltatás népszerűsítésére.

Azt, hogy a kampány mennyi új felhasználót csábít majd át az új levelezőre egyelőre még nem lehet tudni - az viszont már most biztos, hogy előbbi sikerétől függetlenül újabb százmilliókkal növekedhet néhány hónapon belül az Outlook.com használóinak száma. Redmond ugyanis a tervek szerint a nyáron végleg le fogja állítani korábbi Hotmail szolgáltatását, és annak felhasználóit mind az új Outlook-felületre fogja migrálni.

Az Outlook.com a Windows 8-ból ismert, érintésbarát Metro-stílusú felülettel rendelkezikAz Outlook.com a Windows 8-ból ismert, érintésbarát Metro-stílusú felülettel rendelkezik

Ez utóbbi közel 400 millió további felhasználót jelenthet, amikkel együtt az Outlook már visszahódíthatja vezető pozícióját a jelenlegi piacvezető Gmail-től, amely közel 450 millió felhasználót szolgál ki. A Gmail az első helyet még tavaly nyáron, nem sokkal az Outlook.com bemutatása előtt hódította el a Hotmailtől - amely pozíciót most azonban a redmondi levelező visszaveheti a Google levelezőrendszerétől.

Az Outlook.com legnagyobb erősségét az érintőképernyős eszközökről is kényelmesen használható, a Windows 8 Metro stílusára hasonlító felhasználói felülete, innovatív szűrőrendszere és kiemelt médiakezelő és közösségi megosztási képességei képezik, amelyek a felhasználóknak a korábbiaknál gyorsabb, hatékonyabb és emberközpontúbb levelezést ígérnek.