[ASUS] A korlátozott példányszámban kapható ARES II grafikus kártya segített a világhírű OCLab.ru túlhajtócsapatnak, hogy 283017 ponttal felállítsák a legújabb 3DMark03 világrekordot – jelentette be ma az ASUS ROG. Az egyedi, hibrid hűtési architektúrájú ARES II-ben két Radeon™ HD 7970 GHz Edition GPU található egyetlen áramköri lapon.

Az ASUS ROG e fejlesztése egy folyadékhűtő blokkot és két porvédett ventilátort jelent, és a referencia GTX 690 grafikus kártyához képest figyelemre méltó mértékben, 31°C-kal képes csökkenteni a hőmérsékletet. Az ARES II ezen felül kimondottan a túlhajtáshoz optimalizált, 20 fázisos, DIGI+ VRM digitális feszültségvezérlést és szupererős Super Alloy Power alkatrészekből felépülő tápellátást használ. A kártya egyszerű tuningolását a felhasználóbarát GPU Tweak segédprogram biztosítja.

Az ARES II használatával az OCLab.ru neves túlhajtói – Smoke, slamms és 12 – minden eddiginél magasabb 3DMark03 eredményt értek el. 283017 pontos eredményük azt jelenti, hogy 8103 ponttal előzték meg a klasszikus Futuremark® segédprogram korábbi legjobb értékét (az előző világrekord 274914 pont volt). A rekord eléréséhez használt rendszerben két ARES II kártya működött CrossFireX™-szel összekötve (azaz gyakorlatilag négy Radeon™ HD 7970 GHz Edition GPU), egy Ivy Bridge Intel® Core™ i7-3770K CPU és egy ROG Maximus V Extreme alaplap, 8 GB DDR3 memóriával. A CPU sebessége 6711 MHz volt, operációs rendszerként pedig 64 bites Windows 7-et használtak.