[Telenor] A hazai mobilszolgáltatók közül elsőként a Telenor vette fel portfóliójába a legkedvezőbb árfekvésű, Windows Phone 8 alapú okostelefont, a Nokia Lumia 620-at. Az új modell vonzerejéről továbbá az új dizájn, a cserélhető színes burkolat, és a kizárólag Nokia készülékeken elérhető World of Red Bull applikáció gondoskodnak.

Március 5-étől kapható a Telenornál a Nokia Lumia 620, amely fiatalos, kompakt kialakítása és kedvező ára miatt válhat a felhasználók kedvencévé. Az okostelefonok között szokatlan, cserélhető burkolatú készülék 3,8 hüvelykes kijelzője ClearBlack technológiával működik, belsejében két magos, 1 GHz-es processzor üzemel.

A készülék számos, a Nokia Lumia 920 és a Nokia Lumia 820 okostelefonokból jól ismert tulajdonsággal rendelkezik, így például 5 megapixeles fő- és VGA előlapi kameráját ugyanolyan egyedülálló kameralencsével szerelték fel, mint magasabb kategóriatársait. A Cinemagraph alkalmazással egyszerű animációkat adhatunk fényképeinkhez, míg a Smart Shoot több fotót felhasználva készíti el a tökéletes képet, miközben a felesleges tárgyakat is eltűnteti a fényképről.

A Nokia Lumia 620 hozzáférést biztosít a Nokia térképes és helymeghatározó szolgáltatásaihoz, azaz a Here Maps, a Here Drive, a Here Transport, valamint a különleges Here Citylens alkalmazásokhoz. Ez utóbbi applikáció a kamera keresőjét használva, az épületeken jelenít meg információt a környékről.

A fiatalos készülék érkezése egy egyedülálló új applikáció premierjét is magával hozza. A Nokia, a Red Bull és a Telenor együttműködésének köszönhetően a kizárólag a Telenornál és elsőként a Nokia Lumia 620-as készülékeken érhető el az új World of Red Bull (WoRB) alkalmazás!

A WoRB forradalmi képességeit a felhasználók az újonnan megvásárolt Nokia Lumia 620 dobozának felnyitása után azonnal elérhetik az előtelepített alkalmazás révén. A WoRB azonnali hozzáférést nyújt a Red Bull Világának legfrissebb híreihez, interjúkhoz, interaktív térképekhez, helyi rendezvényekhez és sportolókhoz, és egyetlen felhasználóbarát helyen fogja össze a Red Bull sportoldalak és érdekes extrém sportesemények összes mozgó- és állóképét.

A gondosan összeállított alkalmazásokon túl a Windows Phone Store-ból további applikációk tölthetők le a készülékre, így minden felhasználó saját igényeire formálhatja a Nokia Lumia 620 funkcióit. A Windows Phone Store nyitóoldalán a Telenor Válogatás a mobilszolgáltató friss ajánlásait és a leghasznosabbnak ítélt,ajánlott alkalmazásokat tartalmazza. A Microsoft és a Telenor új együttműködésének köszönhetően pedig a szolgáltató ügyfelei már mobilegyenlegük terhére is vásárolhatnak fizetős alkalmazásokat a jelenleg legdinamikusabban fejlődő alkalmazásboltból.