Bár a korábbi hírek még jövő hónapra, tehát áprilisra jelezték előre a Microsoft következő generációs játékkonzoljának bejelentését, a legújabb információk szerint erre még egy kicsit tovább kell majd várni. A Microsofttal kapcsolatos témakörökben különösen jól informáltnak számító Paul Thurrott szerint ugyanis Redmond elhalasztotta a köznyelvben csak "Xbox 720"-ként emlegetett - ám szinte biztosan más néven megjelenő - konzol bejelentését.

Értesülései szerint a belsőleg "Durango" kódnév alatt fejlesztett újgenerációs játékgép bemutatására így legkorábban csak májusban kerülhet majd sor - bár, hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem lehet tudni, mint ahogy azt sem, hogy mi áll a halasztás hátterében. Mindenesetre az sem zárható ki, hogy Redmond egészen június közepéig fog várni a konzol bemutatásával, akkor kerül ugyanis majd megrendezésre a hagyományosan jó sajtófedettséget biztosító Electronic Entertainment Expo (E3) kiállítás Los Angeles-ben.

A korábban kiszivárgott információk szerint a következő generációs Xbox nyolcmagos, 64-bites processzorral, 8 GB memóriával, valamint USB 3.0-támogatással és natív HDMI-kimenettel érkezhet majd. Ugyanakkor a gép állítólag állandó online kapcsolatot fog igényelni működéséhez, a rá egyszer feltelepített játékokat pedig nem lehet majd másik konzolon is futtatni, vagy "használt" játékként eladni.