[ASUS] Az ASUS ma bejelentette ROG (Republic of Gamers) Xonar Phoebus Solo 7.1 PCI Express nevű, játékhoz optimalizált hangkártyáját, amely precíz, jól pozicionált hangokat és magával ragadó élethűséget kínál a játékosok számára. A Xonar Phoebus Solo is a korábbi Xonar Phoebus modellekkel megegyező, hardveres kiválóságot kínálja: a nagyszerű, 118 decibeles jel-zaj arányt, az erős, 600 ohmos fejhallgató-erősítőt, a Dolby® Home Theater v4 változatának támogatását és DTS™ UltraPC II térhatású hangot.

A ROG Xonar Phoebus Solo hangkártyában megtalálható egy, az elektromágneses interferencia ellen védő árnyékolás, valamint az ASUS Hyper Grounding technológiája, ami lényegesen csökkenti az asztali PC-kben elkerülhetetlen elektromágneses interferencia káros hatásait.

ASUS RoG Xonar Phoebus SoloASUS RoG Xonar Phoebus Solo

A Hyper Grounding technológia az ASUS-nak az alaplapok gyártása terén szerzett bőséges tapasztalatát aknázza ki az audiotermékek terén is: egy többrétegű nyomtatott áramköri lap és egy kiváló minőségű tápegység segít megszüntetni a környező alkatrészekből származó elektromos zajt. Az eredmény pedig tisztább, kevésbé torz hang. A Hi-Fi minőségű PCM1796 digitális-analóg átalakítóra épülő ROG Xonar Phoebus Solo tiszta, határozott hangokat képes megszólaltatni, 118 decibeles jel-zaj aránnyal (SNR). Ez azt jelenti, hogy a játékosok minden apró részletet meghallhatnak és megtapasztalhatnak.

Számos játékos használ inkább fejhallgatót, hogy ne zavarjon másokat. A ROG Xonar Phoebus Solo azon kevés hangkártyák egyike, amelyik a kategóriájában egyik legjobb fejhallgató-erősítőt, a 600 ohmos impedanciákkal is megbirkózó TPA6120A2-t használja a kiváló hangminőség érdekében. A Xonar Phoebus Solo tartalmazza a Dolby® Home Theater v4 hangjavító technológiáját is a moziszerű hangélményhez, szólaljon az meg akár külső hangszórón, akár fejhallgatón.

Az új DTS™ UltraPC II audiotechnológia támogatása szintén kiemelkedő hangminőséget biztosít mindenféle PC-s alkalmazásban, legyen szó akár játékról, filmnézésről, vagy akár internetes telefonálásról.

A játékosok négy, előre beállított, a különféle játéktípushoz optimalizált audioprofil közül választhatnak a ROG Xonar Phoebus Solo használata esetén. Az FPS, RTS, szerepjáték- és versenyszimulációs játékprofilokkal a játékosoknak kifejezetten az éppen futtatott játékhoz hangolt audioélményben lehet részük. A már meglévő ROG Xonar Phoebus felhasználók is élvezhetik a jobb hangokat, az új, játéktípushoz hangolt audioprofilokat és a DTS™ UltraPC II csomagot, ha letöltik a Phoebus illesztőprogram frissítését.

Az ASUS ROG Xonar Phoebus Solo Európában május elejétől lesz elérhető.