A Google okosórájának fejlesztése olyan előrehaladott állapotban van, hogy az már tesztelés alatt áll a keresőóriás legalább három kirendeltségén, köztük Európában is - tudta meg az Android Authority a céghez közeli forrásoktól. Az egyelőre név nélküli, Android operációs rendszerrel működő kütyüt így a Google hamarosan akár hivatalosan is bejelentheti, bár erre valószínűleg a cég ma megnyíló I/O fejlesztői konferenciáján még nem kerül majd sor.

A Google okosórájának működése a forrás szerint rendkívüli mértékben hasonlít majd a Glass szemüvegéhez, ami rendkívül logikus lépés a cég részéről. A két eszköz sajátosságai ugyanis az első pillantásra különbözőnek tűnő formátum ellenére valójában rendkívül közel állnak egymáshoz: kijelzőjük és érintőfelületük is hasonlóan kicsi, ráadásul mindkettő esetében reálisan csak a hangvezérlés képezheti a nem navigációs jellegű információbevitel elsődleges forrását.

A Google okosóráját állítólag a Motorola munkatársai fejlesztik, akik a MOTOACTV személyében már korábban is dolgoztak hasonló kütyünA Google okosóráját állítólag a Motorola munkatársai fejlesztik, akik a MOTOACTV személyében már korábban is dolgoztak hasonló kütyün

Ráadásul ha a Google okosórája ugyanazt a programozási felületet támogatja majd, mint a szuperszemüveg, az rendkívüli mértékben felgyorsíthatja az alkalmazások fejlesztését mindkét platformra. Ebben az esetben ugyanis a rájuk készült programok automatikusan használhatóvá válnak majd mindkét platformon, függetlenül attól, hogy eredetileg csak esetleg az egyik eszközre fejlesztették ki azokat. Szintén szempont lehet, hogy az okosórát vélhetően többen és előbb engedhetik majd meg maguknak, mint a Glass-t, így utóbbit már kidolgozott alkalmazások egész sora várhatja és támogathatja megjelenésekor a piacon.

Maga az okosóra hardverét egyébként állítólag a Google által még 2010-ben felvásárolt Motorola fejleszti, aminek már van tapasztalata ilyen téren. A cég ugyanis MOTOACTV néven már adott ki okosórákat, amelyek képességei viszont akkor még elmaradtak attól, amit a most tesztelés alatt álló Google márkájú társától várhatunk majd.