[ASUS] Az NVIDIA hivatalos bejelentését követően az ASUS is bejelentette a GeForce® GTX 780 grafikus kártya megjelenését, amely 28 nanométeres NVIDIA® GK 110-300 GPU-val és 2304 CUDA maggal rendelkezik, emellett 384 bites memóriabuszra kötött 3 GB GDDR5 memóriával van felszerelve. A mag órajele 902 MHz, a videomemória pedig 6008 MHz-es frekvenciával ketyeg.

A GTX 680-hoz képest körülbelül másfélszeres feldolgozási teljesítményű GeForce® GTX 780 a ma elérhető legjobb DirectX® 11 játék- és multimédiás élményt kínálja. Támogatja a különleges TXAA és FXAA élsimítási (anti-aliasing) funkció használatát, így a játékosok jobb képminőséget és élesebb képeket élvezhetnek.

ASUS GTX 780ASUS GTX 780

A díjnyertes minőség mellett az ASUS hozzásegíti vásárlóit, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki a kártyájukból: erre szolgál a könnyedén elérhető GPU Tweak grafikus hangolási segédprogram. Ezzel párhuzamosan a NVIDIA® GPU Boost 2.0 a teljesítmény és az energiatakarékosság optimumát segít megtalálni a grafikus processzor frekvenciájának intelligens hangolásával. Az ASUS a Computex Taipei 2013 rendezvényen is bemutatja a teljesen áttervezett hűtésű GeForce® GTX 780 DirectCU II grafikus kártyákat.

Az exkluzív ASUS GPU Tweak segédprogramot továbbfejlesztették, hogy a GeForce® GTX 780 teljesítményét teljesen ki lehessen használni. Az intuitív grafikus felülettel rendelkező szoftver segítségével a felhasználók kézben tarthatják a magok és a memória sebességét, a ventilátorsebességeket, a hőmérsékleti és energiafelhasználási célértékeket. Az egyes játékokhoz meghatározott teljesítményprofilok is menthetők, és gyorsan módosíthatók.

A GPU Boost technológia bemutatkozását követően a GeForce® GTX 600 sorozatú grafikus kártyákban a GPU Boost 2.0 még több szolgáltatást kínál az intelligens órajel-modulációhoz. Az alkalmazástól és a terheléstől függően a grafikus feldolgozóegység (GPU) magától beállítja a mag órajelét a teljesítmény maximalizálása és a lehető leghatékonyabb energiafelhasználás érdekében. A GPU Boost 2.0 már a hőmérsékleti küszöbértékek megadását is támogatja, emellett még jobb feszültségnövelési és bővebb folyadékhűtési beállításokat kínál.

ASUS EchelonASUS Echelon

Az ASUS GeForce® GTX 780 szállítása már megkezdődött. Hazánkban egy speciális csomagban érhető el a kártya, a vásárlók egy ASUS Echelon gamer fejhallgatót kapnak az új szerzeményük mellé. A GTX780-3GD5 ajánlott bruttó végfelhasználói ára 209 900 Ft.