A napokban váratlanul kommandósok törtek a Call of Duty sorozat egyik korábbi részének fejlesztésében részt vevő játékstúdió munkatársaira, akikről azt hitték, hogy terrortámadás áldozataivá váltak - vagy éppen azt készítenek maguk elő. Mint kiderült, valójában erről szó sem volt, és mindössze a közismert játéksorozat egyik katonáját mintázó figura tévesztette meg a kiérkező készenléti rendőröket, akik lerohanták az épületet.

Legalábbis ezt állítja az IGN nekünk amúgy erősen PR-stunt szagúnak tűnő hírében, amelyben a korábbi fejlesztő, Robert Bowling számolt be az eseményekről. Szerinte a váratlan akció szerencsétlen véletlenek egybeesésének volt köszönhető.

A rendőrök egy felöltöztetett Ghost bábura vetődtekA rendőrök egy felöltöztetett Ghost bábura vetődtek

Ezek közül az egyik az volt, hogy a stúdió egyik alkalmazottja állítólag véletlenül megnyomta az éppen előző nap beszerelt riasztóberendezés pánikgombját - mert nem tudta mire való az. A másik pedig az, hogy a munkatársak a stúdió egyik nagy, utcára néző üvegablakába kiraktak egy a CoD sorozatból ismerős "Ghost" figurát is.

A rendőrök a stúdióba behatolva próbáltak véget vetni a feltételezett túszejtésnekA rendőrök a stúdióba behatolva próbáltak véget vetni a feltételezett túszejtésnek

A pánikriasztásra kiérkező rendőrök aztán az állig felfegyverzett terroristára hasonlító bábut meglátva állítólag megállapították, hogy itt tényleg túszejtés esete foroghat fenn, és ezért pillanatokon belül lerohanták az épületet - legalábbis a narratíva szerint.

A félreértésre persze a történet elmesélője szerint gyorsan fény derült, amit követően a rendőrökkel együtt felnevettek és fél órán keresztül beszélgettek és játszottak a stúdióban. Na, persze.