[D-Link] A D-Link Magyarország június 13-án elindította zenei stream szolgáltatását, a mydlink Radio-t. A mydlink Radio egy kizárólag D-Link Cloud tulajdonosok számára elérhető online rádiócsatorna, mely a felhasználó tevékenységének figyelembevételével, reklámok nélkül keveri több mint egymillió zeneszámból álló gyűjteményét. A mydlink Radio a D-Link Cloud vásárlók számára ingyenes.

A D-Link pontosan egy évvel ezelőtt mutatta be okosfelhő szolgáltatásokkal felvértezett Cloud router, NAS és IP kamera termékcsaládját. Az okostelefonnal rendelkező vásárlók számára már eddig is ingyenes távfelügyeleti és távoli médiaelérési szolgáltatásokat nyújtottak a D-Link Cloud termékek, de a gyártó itt nem áll meg, még több szolgáltatással szeretné megőrizni vevőit. Ehhez a kulcsot a zenében találta meg.

"Zenét mindenki szeret hallgatni. Főleg ha folyamatosan kedvenc előadóinkat, zenei stílusunkat hallgathatjuk reklámok nélkül. Ez még azok számára is érték, akik az összetett szolgáltatásokat kevésbé tudják kihasználni. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy okostelefonokra épülő zenei szolgáltatást adunk ügyfeleinknek. Mindezt természetesen ingyen." – foglalta össze a mydlink Radio indításának okait Ebinger Norbert, a D-Link Magyarország Képviselet-vezetője.

A mydlink Radio egy okostelefonokra fejlesztett rádió, melyet bárki ingyen letölthet az App Store-ból vagy a Google Play áruházból. Kereshetünk előadókra, vagy választhatunk egy mood-ot is. A hazai igényekre fókuszálva az egymillió feletti zeneszám között számos magyar előadó, a mood-ok között a magyar alternatív vonulat is megtalálható. Az éppen lejátszott dal lájkolható, így a jövőben többször kerül be az aktuális lejátszási listába. De antipátiánkat is jelezhetjük, hogy legközelebb ne jöjjön elő az adott szám.

Facebook oldalunkkal összekapcsolva az alkalmazás figyeli közösségi médiahasználatunkat, és ezt is felhasználja a lejátszási listák összeállításánál. Természetesen ez az opció le is tiltható, sőt, indításkor kikapcsolt állapotban van! Hogyan használható a teljes verzió

A mydlink Radio kizárólag D-Link Cloud klubtagok számára érhető el. Ehhez elég felmutatni egy D-Link Cloud terméket vagy ha még nincs, vásárolni egyet. A személyes kóddal 6 hónapig teljesen ingyen hallgathatók kedvenc dalaink és előadóink reklámok nélkül.