A Microsoft a hét elején megrendezett világméretű partnerkonferenciáján végre elárulta, hogy mikorra tervezi elkészíteni Windows 8 operációs rendszerének első jelentős frissítését. Ezek szerint a korábban Windows Blue néven is ismert Windows 8.1 augusztus végére fogja az RTM, azaz gyártásra kész fázist elérni.

Ez utóbbi a Windows 8.1 kódjának véglegesítését jelenti, amelyet azonban először csak a Microsoft legnagyobb partnerei: a számítógépgyártók kapnak majd meg, majd utánuk a rendszergazdák és fejlesztők következhetnek, akik az MSDN és TechNet hálózatokon át tölthetik majd le a frissítést. A hétköznapi felhasználók csak ez után - vélhetően már csak ősszel - férhetnek majd hozzá a Windows Blue-hoz, amikorra már biztosan azonosításra és javításra kerülnek az esetleg a szoftverben maradt még zavaró problémák.

Az egyébként, aki nem tud addig várni, már akár most is letöltheti a frissítőcsomagot ill. a Windows 8 továbbfejlesztett változatának egy előzetes kiadását is, hiszen azokat a Microsoft már múlt hónap végén, fejlesztői konferenciáján kiadta.

A Windows 8.1 számos érdekes fejlesztést hoz, amik közül az átlagfelhasználók számára a Start gomb visszakerülése, az Internet Explorer 11 böngésző, valamint a DirectX 11.2 csatolófelület megjelenése lehetnek majd a legérdekesebbek.