Az aki a Google böngészőjét használja jobban teszi, ha alaposan lezárja masináját mielőtt eltávozik előle. A Chrome ugyanis a felhasználó összes webes jelszavát kérésre bárki számára felfedi, aminek birtokában utóbbiak bármikor, bárhonnan be tudnak lépni az érintett júzer által látogatott szájtokra - például a Facebook-ra, az illető Gmail fiókjába vagy akár banki honlapjára is.

Bár a webes jelszavak megjegyzésére más böngészők is kínálnak lehetőséget a felhasználók számára, utóbbiak valójában azokat nem árulják el. Így például egy őrizetlenül hagyott gép elé ülve egy illetéktelen személy legrosszabb esetben is csak ott és akkor tud belépni, amikor az adott masinához hozzáférést tud szerezni - de más gépről ezt nem tudja megtenni, és pláne nem képes magát a jelszó nyersszöveges változatát pusztán a böngészőn keresztül megismerni.

A Google szoftvere ugyanakkor gond nélkül rávehető az összes jelszó elárulására, amihez mindössze a "chrome://settings/passwords"-öt kell a böngésző címsorába beírni. A megjelenő oldalon a Chrome nem csak, hogy az összes eltárolt belépési azonosítót és az azokhoz kapcsolódó weboldalt kilistázza, de egyetlen kattintással magukat a felhasználói jelszavait is felfedi - amiket így a gép elé ült személy leírhat és később tetszőleges alkalommal, akár teljesen más gépeken és eszközökön is felhasználhat az áldozatul esett júzer megszemélyesítésére, a nevében történő belépésre az érintett oldalakon.

A Firefox egyébként hasonlóan nagyvonalúan bánik a jelszavakkal azzal az apró eltéréssel, hogy esetében legalább egy ún. mesterjelszó beállítására lehetőség. Ha ezt a felhasználó megteszi, akkor a böngésző webes jelszavait csak a szóban forgó mesterjelszó megadását követően hajlandó elárulni - ami értelemszerűen nagy mértékben csökkenti a funkció veszélyességét.

Valódi biztonságban már alapesetben is ugyanakkor csak az Internet Explorer-felhasználók tudhatják a böngészőjükkel megjegyeztetett belépési azonosítóikat. A Microsoft szoftvere ugyanis alapból tilt minden hozzáférést a jelszóadatbázishoz, aminek lekérdezésére a gép előtt ülő személynek csak akkor van lehetősége, ha eleve ismeri az Windows-adott fiókhoz tartozó jelszót is.

A böngésző által tárolt jelszavak lefigyelésére egyébként a legtöbb weboldal esetében más módszerek is léteznek, azok azonban komolyabb szakértelmet ill. kiegészítő programok használatát igénylik. Mivel utóbbiak megléte a legtöbb felhasználó és gép esetében nem magától értetődő, ezért nagyon nem mindegy, hogy a böngésző maga is hajlandó -e a pár kattintás után a szóban forgó azonosítókat elárulni.