[ASUS] Az ASUS bejelentette az új Fonepad Note 6 készüléket: egy karcsú, hathüvelykes, androidos táblagépről van szó, amelynek borotvaéles Full HD kijelzője többujjas érintéssel és digitális tollal is használható, és amely alapkiépítésben képes a HDSPA+ 3G adattovábbításra a telefonhívások és a mobilinternet kezeléséhez.

Az ASUS Fonepad Note 6 azoknak készült, akik szeretik nagyobb táblagépes képernyőn élvezni az alkalmazásokat és a szórakoztató tartalmakat, de nem szeretnének külön okostelefont hordani magukkal csak azért, hogy utazás közben is telefonálhassanak és elérhessék az internetet.

ASUS Fonepad Note 6ASUS Fonepad Note 6

A mindössze 10,3 mm vastag és 210 g súlyú Fonepad Note 6 még könnyedén zsebre rakható, de ragyogó 6 hüvelykes Super IPS+ kijelzője lenyűgöző 1920 x 1080 Full HD felbontásra, és ezzel az alkalmazások, játékok, weboldalak kivételesen éles megjelenítésére képes. A Super IPS+ (In-Plane Switching) képernyőtechnológia ragyogó, életteli képe széles szögben és teljes nappali fénynél is jól látható, az ASUS SonicMaster audiotechnológia pedig gondoskodik arról, hogy a hangok is remekül szóljanak a két előlapi hangszóróból.

Az ASUS Fonepad Note 6 (ME560CG) lelke az új Intel Atom Z2580 processzor, amely a beépített Hyper-Threading technológia előnyeit kihasználva kombinálja a kiemelkedő többfeladatos teljesítményt és az energiatakarékos működést (akár 23 óra 3G-s beszélgetés és 6,5 óra videolejátszás). A DC-HSPA+ rendkívül gyors mobilinternetes elérést kínál: akár 42 Mbit/s letöltési és 5,76 Mbit/s feltöltési sebességet, a zajcsökkentő mikrofonnal pedig kristálytisztán hallhatók a hívások.

A kijelző tíz ujjal, zökkenőmentesen vezérelhető, az Android 4.2 remek válaszkészséget eredményez. A Fonepad Note 6-ra emellett – digitális tollal – kézzel is írhatunk az exkluzív ASUS alkalmazásokat használva. Az Instant Page automatikusan elindul akkor, amikor a tollat kihúzzák a rekeszéből, így rögtön indulhat a jegyzetelés, függetlenül attól, hogy éppen milyen alkalmazást használtak.

A Smart Crop segítségével a képek bármilyen alkalmazásban könnyedén elmenthetők pusztán a kívánt terület körbekeretezésével. A "Smart Peek" előnézetekkel az alkalmazások könnyedén elérhetők, ugyanúgy, ahogy a PC-ken már régóta, mindössze a digitális toll egyetlen érintésével.

Az ASUS Fonepad Note 6 egy sor egyéb exkluzív Android 4.2-es továbbfejlesztést is fel tud mutatni. Az alkalmazások között megtalálható a közösségi hálózatok támogatása, illetve egy olyan továbbfejlesztett, natív e-mail-alkalmazás, amely szálakba rendezett nézetekben mutatja a beszélgetéseket.

Egy új kameraalkalmazás segít a 8 megapixeles hátlapi és az 1,2 megapixeles előlapi kamera lehető legteljesebb kihasználásában a képeffektusok valós idejű előképének megmutatásával, vagy a fehéregyensúly és az expozíció kényelmes beállításával. Az "All Smiles" funkció intelligens módon kiválasztja a legjobb arckifejezést a sorozatfotókból, és olyan képeket készít, amelyen mindenki mosolyog. A "Smart Remove" pedig gond nélkül eltávolítja a kompozícióról a nemkívánatos háttérobjektumokat és embereket, a tökéletes fénykép elkészítéséhez.

A Fonepad Note 6 fekete és fehér színben kapható, 16 és 32 GB-os belső tárolóval. Mindkét modellben microSDHC kártyahely is található a bővítéshez.