Úgy tűnik, hogy a Microsoftnál manapság teljes káosz uralkodik, hiszen a cégnél egyre-másra változtatják meg homlokegyenest ellentétesre a korábban hozott döntéseket. Az ilyen "pálfordulások" prominens képviselője eddig az Xbox One konzol volt, de a héten a Windows 8.1 RTM is csatlakozott az érintett termékek sorához, amiről Redmond korábban közölte: semmilyen körülmények között sem fogja azt letölthetővé tenni október közepe előtt - majd hétfőn mégis megtette ezt.

A jó hír a dologban, hogy ezek szerint a Microsoft mégis csak hallgat a felhasználókra, illetve adott esetben inkább a fejlesztőkre és profi informatikusokra, akik csalódásukat fejezték ki amiatt, hogy Redmond - a korábban megszokottaktól eltérően - nem teszi elérhetővé számukra az új rendszert annak széles körű elérhetővé válása előtt. Ez utóbbi azért fontos az említettek számára, hogy szoftvereiket és megoldásaikat alaposan letesztelhessék az új rendszer alatt is, aminek kiadásakor így már maguk is ahhoz igazított, frissített kiadásokat tudnak kínálni felhasználóik számára.

Szerencsére a Microsoft döntésének köszönhetően ő mostantól teljesen legálisan és biztonságosan is letölthetik a Windows 8.1 RTM-et a TechNet ill. az MSDN előfizetésükön keresztül - a hétköznapi júzereknek ugyanakkor továbbra is még közel egy hónapot kell várniuk amíg ugyanezt maguk is megtehetik. A Windows 8.1 General Availability (GA), azaz széles körben elérhetővé válásának dátuma ugyanis továbbra is október 17-e maradt, azaz ekkortól tudja majd tényleg bárki letölteni az új rendszert, illetve ekkortól kerülnek majd a boltokba az azzal szerelt új gépek is.

A Windows 8.1 legfontosabb újításai a Start gomb visszahozása, több új Metro felületű alkalmazás bevezetése, valamint a Skype- és a SkyDrive-integráció lesz. Ezen kívül a frissített Windows 8 támogatni fogja az ujjlenyomat-alapú felhasználóazonosítást, a 3D-s nyomtatók használatát és új Internet Explorerrel érkezik majd.