A Grand Theft Auto kedden elérhetővé vált új kiadása minden idők legsikeresebb játéka lett - legalábbis ami az első napi eladásokat illeti. Az ötös számos viselő folytatás ugyanis forgalomba hozatalának első 24 órájában 800 millió dollárt, azaz, mintegy 180 milliárd forintot termelt - ezáltal bőven felülmúlva még az egyébként eleve igen vérszemes várakozásokat is.

Csak, hogy az összeget perspektívába helyezzük: az eddigi leggyorsabban fogyó játék, a tavaly megjelent Call of Duty: Black Ops 2 az első napon "csak" 500 millió dollárt termelt, és 15 napra volt szüksége az 1 milliárd dolláros eladási összérték eléréséhez. Az eddig második legnépszerűbb - de immár harmadik helyre lecsúszott - Call of Duty: Modern Warfare 3-at pedig 16 napig kellett árulni, hogy elérje a mágikus, 10-jegyű bevételi határt a boltokban.

A Rockstar-nál nem győzik számolni a lóvét, amit azonban ők - a játék főszereplőivel szemben - legális úton szereztekA Rockstar-nál nem győzik számolni a lóvét, amit azonban ők - a játék főszereplőivel szemben - legális úton szereztek

A GTA V mindenesetre már így bombaüzlet a kiadó Rockstar számára, hiszen annak kifejlesztésére és marketingéje a cég "csak" 260 millió dollárt - tehát kevesebb, mint az első napi bevétel egy harmadát - költött, ami a jelek szerint így busásan megtérült, és minden további eladás már csak nettó nyereséget termel majd a vállalatnak.