A Microsoft múlt hét végén egy új javítást adott ki a Windows 8.1-hez, ami a cég szerint orvosolja azokat az egérkezelésben jelentkező problémákat, amikre számos felhasználó panaszkodott az operációs rendszer új verzióra frissítés telepítését követően. Utóbbiak szerint bizonyos játékok futtatása közben az egér mozgása túl lassúnak tűnik, ami nagymértékben rontja a felhasználói élményt.

A probléma többek között a Call of Duty, a Counter Strike és a Hitman sorozatok tagjait érinti, de a Deus Ex: Human Revolution, a Metro 2033 és olyan klasszikusok futtatása közben is jelentkezhet, mint a Half-Life 2, a Portal és a Tomb Raider. Ezek esetében kivétel nélkül orvosolja a gondokat a most letölthetővé vált javítás, amit azonban a Microsoft úgy készített el, hogy más, szintén problémásnak bizonyuló játékokra is kiterjeszthető. Ehhez ugyanakkor a felhasználónak a rendszer regisztrációs adatbázisában kell bizonyos módosításokat végrehajtania.

A Microsoft a foltnak egy a Windows Server 2012 R2-höz szánt változatát is kiadta - bár ez utóbbi rendszert tipikusan nem játékra szoktak használni.

A mostani egyébként nem az első probléma, amivel a felhasználók a Windows 8.1 frissítése nyomán találkoznak. A Microsoft Surface táblagépének használói például kis számban arról számoltak be, hogy teljesen használhatatlanná tette gépüket a frissítés telepítése, de egyes régebbi géppel rendelkező vásárlók is meglepetten tapasztalhatták, hogy PC-ikre nem hajlandó az új Windows feltelepülni egy nem támogatott processzorutasítás miatt.