A Microsoft felügyelőbizottsága csütörtökön végre meghozta a döntést abban, a lassan már fél éve húzódó ügyben, amelyben a cég elnök-vezérigazgatói pozíciójára próbált meg embert találni a leköszönt Ballmer helyett. A most megszületett döntés értelmében a redmondi konszern új feje, egyben sorban harmadik elnöke egy viszonylag ismeretlen, belsős ember: Satya Nadella lesz, aki eddig a cég felhős és üzleti szolgáltatások részlegét irányította.

Legalábbis ezt állítja a Bloomberg hírügynökség, amelynek információi szerint a döntés már végleges, és néhány napon belül várható lesz, hogy azt hivatalosan is bejelenti majd a Microsoft. A elnöki posztot átvevő 46 éve Nadella 1992-ben került a Microsofthoz korábbi munkahelyéről, az azóta az Oracle által már bekebelezett Sun-tól, ahol először a fejlesztési részleg, meg az üzlet divízió elnök-helyettesévé vált jelenlegi pozíciójának elérése előtt.

Satya Nadella arca és neve is viszonylag ismeretlen, pedig már több mint két évtizede dolgozik a Microsoft vezetésébenSatya Nadella arca és neve is viszonylag ismeretlen, pedig már több mint két évtizede dolgozik a Microsoft vezetésében

Érdekesség, hogy a vezetőváltás nem kizárólag a vezérigazgatói posztot érinti, hanem annak felügyelőbizottsági elnöki pozícióját is, amelyet jelenleg maga Bill Gates tölt be. A hírek szerint az alapító helyére John Thompson, az igazgatótanács elnöke kerülhet majd, aki korábban az IBM-nél és a Symantec-nél is igen magas pozícióba jutott.