Az Intel a napokban megrendezésre került idei GDC konferencián végre hivatalosan is közölt néhány részletet az idei év során kiadni tervezett asztali processzorairól és új lapkakészleteiről, amelyekről eddig csak pletykákból és szivárgásokból lehetett tudni valamit. Ezek szerint a chipgyártó több igazi újdonságnak számító processzort is kiad majd az egyébként hétköznapinak tekinthető új modellek sorában.

A bejelentett több lapka közül első helyen azt az egyelőre ismeretlen típusjelű Core i7 lapkát érdemes kiemelni, ami a cég első nyolcmagos asztali processzorát fogja képezni. A Haswell-E család tagjaként megjelenő chip ezen kívül - szintén az asztali környezetben újdonságként - támogatni fogja a DDR4 memóriamodulok használatát is, amihez azonban egy ugyancsak új, X99 típusjelű chipkészletre lesz szüksége.

A másik kiemelkedő érdekességet egy Pentium lapka fogja képezni, amivel az Intel az említett processzormárka több mint két évtizedes fennállását fogja majd ünnepelni. A Pentium Anniversary Edition nevet viselő chip Haswell maggal és kiemelkedő teljesítménnyel fog érkezni, pontos paraméterei azonban szintén nem ismertek egyelőre.

Ezen kívül egy ötödik generációs, Broadwell magra épülő, valamint egy negyedik generációs, Haswell K magon alapuló Core processzor kiadása is tervbe van véve, amik érkezése szintén a nyár végén, illetve az ősszel lesz várható. Ezek gyakorlatilag mindegyike túlhajtható lesz, sőt, egy részüket kifejezetten megszállottaknak szánja majd a chipgyártó.