Az eBay-en a hét végén lezárult az a másfél héten át tartó licit, amit Steve Jobs egy középiskolai évkönyvéért folytattak Apple-rajongók. Az almás vállalkozás néhai alapítóját is ábrázoló, 1972-ből származó emlékkönyv végül 12.322 dolláron (kb. 3.5 millió forinton) cserélt gazdát a webes piactéren át, miután az utolsó másfél nap alatt közel megháromszorozták az addig érte ígért legmagasabb összeget.

Az eredetileg Jobs egy egykori iskolatársa által megőrzött, állítólag igen jó állapotban lévő évkönyv érdekessége, hogy az egykori Apple-vezér mellett húga, illetve alapítótársa, Steve Wozniak bátyja is megtalálható benne - bár más-más minőségben. Míg ugyanis Patty Jobs tanulóként, Mark Wozniak az elektronika tantárgyat oktató tanárként szerepel a több mint négy évtizedes kiadványban.

Aki lemaradt az aukcióról, annak vígasztalásul szolgálhat, hogy lecsaphat egy másik ikonikus technológiai guru évkönyvére. Jelenleg is folyik ugyanis a licit Mark Zuckerberg egykori iskolájának egy hasonló kiadványáért, ami jelenleg alig 1000 dolláron (280 ezer forinton) áll.