Minden bizonnyal napjában többször is kéjesen felnevetnek saját gonoszságukon azon játék készítői, ami egy igen ötletes módon próbálja meg a szoftverkalózokat rávenni a program megvásárlására. A Shooting Stars! nevű mobilos játék ugyanis nem az elindulást vagy a működést tagadja meg az ingyenélő szoftvertolvajoktól, hanem engedi őket játszani egy darabig - aztán egyszer csak egy olyan ellenfelet küld ellenük csatába, amit lehetetlen legyőzni.

A játék háttértörténete szerint a Földet idegenek támadták meg, akik közismert személyiségek bőrébe bújtak - a játékos feladata pedig ezek levadászása lézerek és más fegyverek segítségével. Ez a program jogszerűen megvásárolt és kalózkiadásában is lehetséges - de utóbbiban csak a harmadik szint végéig.

Az illegális másolatokban ugyanis itt egy Premium Funk nevű (a Daft Punk csapat egyik tagjára hasonlító) idegen bukkan fel, aki úgy programoztak, hogy lehetetlen legyen legyőzni. Ez persze a programot letorrentező játékos számára elsőre nem nyilvánvaló - csak akkor eszmél rá, amikor végül az összes életét elveszti. Ekkor ugyanis a játék közli vele, hogy "ugye rossz meghalni? - de még rosszabb, ha független kiadók játékait nyúlod le" - ezzel egyértelművé téve a főellenség legyőzhetetlenségének okát és üzenetét.

A fejlesztők azt remélik, hogy az üzenet rádöbbenti legalább a kalózok egy részét arra, hogy érdemes lenne azt a párszáz forintot rááldozniuk a játék megvásárlására, amit a mobilos alkalmazásboltokban kérnek érte.

A játékot kiadó stúdiónak egyébként jó oka van a kalózokat megszívatnia, hiszen egy korábbi játékuk esetében utóbbiak ugyanígy tettek velük. A Wayward Souls-t ugyanis a cég állítása szerint csak nagyjából minden tizedik játékos vásárolta meg, a mobilokon futó példányok 89%-a azonban kalózmásolat volt.