A Google szerdán bejelentette, hogy október utolsó napjaiban fogja hivatalosan is útjára indítani videómegosztó oldalának régóta rebesgetett fizetős szekcióját. A YouTube Red előfizetésért cserébe a felhasználók nem csak reklámmentességet, de exkluzív hozzáférést is kapnak majd olyan videókhoz, amikhez normál webezők nem férhetnek majd hozzá.

Az előfizetés havonta 10 dollárba (2800 forintba) kerül majd, amiért cserébe a felhasználó minden általa használt eszközön megválhat a reklámoktól a YouTube használata közben. Ezen kívül mobiljára és táblagépére offline nézés céljára is lementheti majd a videókat, amiket a háttérben is lejátszhat majd.

Az előfizetőknek járó YouTube Red alkalmazás offline nézésre is le tudja tölteni a videókat, illetve lehetővé teszi majd azok lejátszásának folytatását a háttérben isAz előfizetőknek járó YouTube Red alkalmazás offline nézésre is le tudja tölteni a videókat, illetve lehetővé teszi majd azok lejátszásának folytatását a háttérben is

A YouTube Red előfizetés ugyanakkor - a PC Fórum által már múlt hónap végén megírtanak megfelelően - magában foglalja majd a Google Play Music-hoz történő hozzáférést is, és viszont. Utóbbi szolgáltatás keretében a felhasználók összesen 35 millió dalhoz férhetnek hozzá, amiket szintén le tudnak menteni offline lejátszáshoz is.

A prémium tartalmak: a csak előfizetők számára elérhető sorozatok és filmek csak jövő év elejétől kezdve jelennek majd meg a YouTube Red-en. Ezeket olyan, a videómegosztó szájton nagynak számító nevek fogják szállítani, mint pl. PewDiePie, vagy a Fine Brothers.

A rossz hír, hogy a YouTube Red a jelek szerint első körben csak az amerikai felhasználók számára lesz elérhetők, akik ráadásul most egy hónapig majd ingyen használhatják azt. A szolgáltatás a világ más részein történő bevezetéséről a Google közleménye nem tett említést.