A Sony PlayStation konzolján világszerte naponta tízmilliók ölnek meg virtuálisan szörnyeket és ellenfeleket - azonban vannak, akik valódi gyilkosságok előkészítéséhez használják fel azokat. A japán játékgépet ugyanis állítólag a terroristák is előszeretettel alkalmazzák az egymás közötti kommunikációra és támadásaik megszervezésére is.

Legalábbis ezt állítja a belga belügyminiszter, aki szerint a terroristák a konzolon keresztül titokban, a hatóságok számára követhetetlen módon tudják tartani a kapcsolatot egymással. Jan Jambon mindezt azt követően jelentette ki, hogy a péntek esti franciaországi támadásokat végrehajtó iszlámisták egyikének otthonában egy PlayStation 4-et is találtak.

Sony PlayStation 4 - a terroristák legújabb fegyvere?Sony PlayStation 4 - a terroristák legújabb fegyvere?

A belügyminiszter szerint a terroristák azért dönthettek a konzolon keresztüli kommunikáció mellett, mert azt rendkívül nehéz felügyelni. "A PlayStation 4 követése még a WhatsApp-nál is nehezebb", fogalmazott a Jambon.

A játékgépek, illetve a játékok a terroristák általi használata egyébként nem újkeletű dolog. Az Edward Snowden által még 2013-ban kiszivárogtatott - és évekkel korábbról származó - dokumentumokból szintén kiderült, hogy az NSA és a CIA is számos esetben online játéktereket tartott megfigyelés alatt, illetve az azokon megrendezett virtuális terroristagyűlésekre is több alkalommal beszivárgott.