A Samsung a jövő év elején bejelentésre kerülő telefonja olyan jó felhasználói élményt fog nyújtani, hogy a mellett még egy iPhone is elszégyellheti majd magát - állítják iparági források. Utóbbiak szerint ugyanis a Galaxy S7 korábban soha nem látott mértékben zökkenőmentes és sima élményt nyújt majd a felhasználók számára.

Mindez a Samsung és a Google együttműködésének eredményeként valósulhat meg, aminek keretében a két cég együtt dolgozik azon, hogy az új mobil TouchWiz felülete elképesztően reszponzív legyen. Ez utóbbi azt jelenti, hogy sem az animációk, sem a programok indítása vagy bezárása nem fog megakadni, és a felhasználónak gyakorlatilag sosem lesz az az érzése, hogy várnia kell a készülékre, mert az nem reagál azonnal utasításaira.

Ez persze el is lesz várható az S7-től, hiszen napjaink legerősebb mobilos processzorra, a Qualcomm Snapdragon 820, illetve a Samsung saját - de szintén teljesen új - Exynos 8 lapkája fog dogobni benne, ami a benchmarkok szerint messze sokkal nagyobb teljesítményre lesz képes, mint bármelyik aktuális társa.

Ezen kívül az új szupermobil operációs rendszere is jelentős változásokat hozhat majd, amik miatt a korábbiaknál nagyobb prioritással kerülnek majd a grafikus, illetve interaktív feladatok ütemezésre benne. Az Apple iOS rendszere ezt már régóta így csinálja, és részben ennek köszönhető, hogy gyorsabbnak tűnik az Android-nál annak ellenére is, hogy valójában esetleg gyengébb hardver munkálkodik benne.

Elemzők egyébként már most jelentősen visszaeső iPhone-eladásokat jósolnak 2016-ra - de nem kizárt, hogy a Galaxy S7, valamint a hozzá hasonló új mobilok megjelenésének, illetve az Android feltuningolásának köszönhetően még jobban csökken majd a kereslet az almás telefonok iránt.

Azt, hogy tényleg mire is lesz képes a dél-koreai gyártó új csúcskészüléke vélhetően február végén, március elején tudjuk majd meg, amikor a Samsung végre hivatalosan is leleplezi, illetve piacra dobja majd azt.