Bár vélhetően sokan várnak már a karácsonyra és az azt követő napokra, amikor végre lesz majd némi idejük játszani is kicsit gépükön, lehet, hogy ez az opció nem, illetve csak korlátozottan fog rendelkezésükre állni. Hackerek ugyanis kilátásba helyezték, hogy az ünnepek alatt ismét megbénítanak több nagy online játékszolgáltatást is - ezáltal elrontva a felhasználók játékát is.

Az áldozatok a tervek szerint ezúttal a Steam, valamint a Minecraft lehetnek, ami azt jelenti, hogy idén a PC-s játékosok, illetve a kockavilág szerelmesei maradhatnak több-kevesebb időre kedvenc szórakozási lehetőségük nélkül a karácsony alatt. A tavalyi évben hasonló csapás miatt a PlayStation Network és az Xbox Live is állt egy időre - de a bejelentés értelmében idén a konzolosok megúszhatják fennakadás nélkül az ünnepeket.

Az idei attakot bejelentő hackerek szerint egyébként akciójukra nem azért kerítenek sort, hogy kitoljanak a játékosokkal, hanem hogy így sarkallják a szóban forgó szolgáltatásokat arra, hogy felkészítsék hálózataikat a hasonló támadásokkal szemben történő ellenállásra.

Ez az érvelés, ha furcsa is, de hihető annak tükrében, hogy a támadást előre bejelentették - így mind a Microsoft, mind a Valve megkapja az esélyt kapacitásuk felturbózására a szolgáltatáskiesés megakadályozása végett.