[LG] Az LG Electronics (LG) a 2016-os CES-en mutatja be a CordZero™ porszívó termékcsalád továbbfejlesztett tagjait, élén a HOM-BOT Turbo+ modellel, az iparág első olyan robotporszívójával, amely a kiterjesztett valóság (augmented reality, AR) technológiát alkalmazza. Szintén a megújult termékcsaládot képviseli a CordZero™ Canister, a 2-in-1 CordZero™ Handstick nyeles porszívó és az ágyak, matracok tisztán tartását szolgáló CordZero™ Bedding Cleaner.

HOM-BOT Turbo+: okos takarítás, okos technológiával

Az LG HOM-BOT Turbo+ robotporszívó egyik okosfunkciója, a Home-Joy a kiterjesztett valóság technológiát alkalmazza. Ez az izgalmas, új felhasználói felület lehetővé teszi, hogy az okostelefonunk kamerájának segítségével mutassuk meg robotporszívónk számára a lakás extra takarítást igénylő részeit. Egyszerűen csak meg kell érinteni az adott szoba képén a kívánt területet és a HOM-BOT Turbo+ már neki is áll a takarításnak.

LG HOM-BOTLG HOM-BOT

E különleges robotporszívó további extrája a Triple Eye™ kamera, amelynek szenzorai folyamatosan pásztázzák a környezetet – a plafont is beleértve –, így a készülék megjegyzi, hol végzett már a takarítással. A HOM-BOT Turbo+ elején elhelyezett kamera további olyan okosfunkciókat is kínál, mint a Home-View és a Home-Guard.

A Home-View funkció valós idejű adatkapcsolatának segítségével a távolból irányíthatjuk a HOM-BOT Turbo+-t, így bármikor, bárhonnan kitakaríttathatjuk vele a lakást. A Home-Guard egyfajta biztonsági kameraként ad extra nyugalmat a tulajdonosnak: amint a HOM-BOT Turbo+ mozgást érzékel a lakásban, fotókat küld a vele összepárosított okostelefonra.

LG HOM-BOTLG HOM-BOT

A HOM-BOT Turbo+ a két beépített mikroprocesszornak és a Robonavi™ intelligens szoftvernek köszönhetően villámgyorsan dönt arról, hogy melyik irányba forduljon, így okosan közlekedik a lakásban, elkerülve a lépcsőket és egyéb akadályokat. Az LG legújabb erőteljes és tartós robotporszívójában Smart Inverter Motor dolgozik, amelyre a gyártó megnyugtatóan hosszú, 10 év garanciát vállal.

CordZero™ Canister: nincs vezeték, nincs gond

Az LG CordZero™ Canister energiaellátását az új lítium-ion PowerPack™ 80V akkumulátorcsomag biztosítja, ami normál üzemmódban akár 40 perces folyamatos porszívózást tesz lehetővé, erős szívóteljesítmény mellett. A garantált maximális szívóerő és tisztítási teljesítmény azt jelenti, hogy ez a gurulós készülék közel 10 százalékkal hatékonyabb, mint egy hagyományos, 2000 wattos, vezetékes porszívó.1 A CordZero™ Canister erejét a Smart Inverter Motor™ adja, amely átlagosan 76 százalékkal kisebb, 65 százalékkal könnyebb és 24 százalékkal hatékonyabb a hagyományos porszívómotoroknál.

Ha ez nem volna elég, a CordZero™ Canistert olyan új, ergonómikus fogantyúval szerelték fel, amelyet a repülőgépek botkormánya inspirált. Ezzel az új fogantyúval bármely irányba könnyedén manőverezhető a porszívó anélkül, hogy a készülék súlya a használó csuklóját vagy hátát terhelné. A CordZero™ Canister másik modern funkcióját az egyedülálló RoboSense™ technológia jelenti. Ezzel többé nem kell takarítás közben magunk után húznunk a porszívót, ugyanis az automatikus helyfelismerő technológia és az aktív követő kerekek révén a készülék követi használóját, állandó távolságot tartva.

Az LG vezeték nélküli porszívócsaládját a rendkívül tartós Dual PowerPack™ akkucsomaggal szerelt CordZero™ Handstick nyeles készülék teszi teljessé. A Dual Punch™ funkcióval ellátott CordZero™ Handstick Bedding Cleaner segítségével poratka- és allergénmentesen tarthatók a matracok és az ágyak.