Egy 18 éves amerikai diák kifejlesztett egy olyan speciális bögrét, ami lehetővé teszi, hogy megfelelő fali csatlakozó hiányában is feltölthessük telefonunkat. Ehhez mindössze egy némi forró kávéra vagy teára van szükségünk - és az általa készített bögrére.

Természetesen nem arról van szó, hogy a finom reggeli italokban található koffein vagy a folyadék más összetevője alkalmas lenne a mobil hajtására is. Ehelyett az általuk kisugárzott nagy mennyiségű hő az, amit elektromos energiává alakít át a speciális bögre, és így képes azzal a telefont is táplálni a szokásos, pl. USB-s töltőfelületen keresztül.

Az eDrink bögre a forró kávé vagy tea sugárzó hőjét hasznosítja újra a telefon töltéséhezAz eDrink bögre a forró kávé vagy tea sugárzó hőjét hasznosítja újra a telefon töltéséhez

A fáma arról nem szól, hogy egy-egy bögrényi kávé vagy tea pontosan milyen szintig is képes feltölteni egy tipikus okostelefont - bár nem túl valószínű, hogy egy vészhívásnál több energiát lehetne ezzel a módszerrel kinyerni. Ugyanakkor el tudjuk képzelni, hogy egy ilyen szerkezet jól jöhet olyan vészhelyzetekben, amikor elektromos áramforrás közvetlenül nem áll rendelkezésre, de pl. víz forralására lehetőségünk van (mondjuk a vadonban).

A bögre egyébként nem az első ilyen jellegű találmánya a szóban forgó 18 éves diáklánynak. Ann Makosinski korábban már kifejlesztett egy zseblámpát is, ami az emberi test által kibocsátott energiát gyűjti be és annak köszönhetően képes világítani.