Bár már az S6 kiadása óta sejteni lehetett, hogy a Samsung - akárcsak az előző modellek esetében - új csúszkészülékéből is készít majd előbb-utóbbi egy Mini változatot, mindeddig nem érkezett megerősítés ennek érkezéséről. A napokban azonban egy webshop oldalán végre megjelent az S6 Mini, mint előrendelhető termék - és mellette a készülék pontos specifikációi is.

Ezek szerint a Samsung legújabb zászlóshajójának visszaskálázott változata egy hatmagos 1.8 GHz-es Snapdragon 808 processzort kap majd, ami önmagában is jelentős előrelépést képvisel az S5 Mini 1.4 GHz-es chipjéhez képest. RAM-ból szintén több kerül majd a mobilba az előző Mini-nél: az S5 kistestvérében ugyanis a Samsung még csak 1.5 GB-ot pakolt, az S6 Mini-be azonban már kerek 2 GB-ot fog rakni az értékes erőforrásból.

Samsung Galaxy S6 MiniSamsung Galaxy S6 Mini

A kamerák specifikációi szintén komolyan felturbózásra kerülnek az előző Mini-hez képest. Az S5 Mini 8, illetve 2.1 megapixeles szenzorai helyett ugyanis az S6 Mini-be már 15 MP-es hátsó és 5 MP-es elülső kameraegység kerül majd. Ugyanakkor az ujjlenyomat-olvasó, a 4G LTE támogatás, valamint a 16 GB beépített háttértár gyakorlatilag marad ugyanaz, mint amit az elődkészülék esetében is kaptunk.

A Galaxy S6 Mini az operációs rendszer terén sajnos szintén nem hoz komoly előrelépést. A 4.6 colos AMOLED kijelzővel érkező mobil ugyanis Android-ból nem a legújabb verzióval, hanem csak a Lollipop frissített (5.1-es) kiadásával fog érkezni. Azt ugyanakkor, hogy pontosan mikor és milyen áron, egyelőre nem lehet tudni.