Bár az Apple maga még egyetlen hivatalos márkaüzletet sem nyitott meg a cseheknél, az országban a közelmúltban mégis látogathatóvá vált egy olyan épületcsoport, ami telis-tele van az almás gyártótól származó kütyükkel. Igaz, nem a legmodernebbekkel - ugyanis egy Apple-múzeumról van szó, amiben az almás vállalat elmúlt négy évtizedének szinte minden jelentős termékét meg lehet tekinteni.

A múzeum állítólag a világ legnagyobbját képezi, ugyanis három épületében összesen 472 darab, az Apple által gyártott vagy a cég történetével összefüggésbe hozható tárgy található meg. A múzeumot egy rejtélyes gyűjtő hozta létre, akinek a rengeteg Mac, iPod és egyéb termék mellett még olyan ritka almás csecsebecsékre is szert sikerült tennie az elmúlt évtizedek során, mint pl. Steve Jobs legendás, a NeXT-nél és a Pixar-nál használt névjegykártyái.

iMac-ekből sosem elégiMac-ekből sosem elég

Ráadásul azok, akik a rengeteg érdekes tárgy megtekintése közben kicsit elfáradnak, hamarosan betérhetnek a múzeum mellett egy olyan étterembe is, ahol szintén Apple-témájú ételekből tölthetik újra lemerült energiakészleteiket. Itt ugyanis állítólag Steve Jobs által kedvelt ételeket szolgálnak majd fel - de csak szigorúan hús nélkül, hiszen az Apple egykori alapítója és vezetője megrögzött vegetáriánus volt.

Az Apple többször is megpróbálkozott hordozható Mac-ek kiadásával isAz Apple többször is megpróbálkozott hordozható Mac-ek kiadásával is

Azok, akik nem tudnak a múzeumba ellátogatni, de nagyon kíváncsiak az ott látható darabokra, ide kattintva tekinthetik meg a kiállítás legérdekesebb darabjait.

Az első gépek még mágneskazettáról olvasták be a programokat és az adatokatAz első gépek még mágneskazettáról olvasták be a programokat és az adatokat