Steve Jobs és Bill Gates nevének hallatán keveseknek jut eszébe a zene és az ének - ez azonban hamarosan meg fog változni. Tavasszal ugyanis a legendás New York-i Broadway-n egy olyan musical fog műsorra kerülni, amely a két technológiai óriáscég-vezető csatározásait fogja a színpadon, zenés-dalos formában megeleveníteni.

A "Nerds" ("Kockák") címet viselő musicalen már közel egy évtized óta dolgoznak a szerzők, és idén márciusban végül a nagyközönség is láthatja munkájuk eredményét. Méghozzá nem is akármilyen formában: a zenekar és a színész-énekesek mellett ugyanis komoly technológia is bevetésre kerül majd színpadi előadásban.

A "Nerds" musical a két technológiai vezető csatározásait eleveníti majd fel zenés-dalos formábanA "Nerds" musical a két technológiai vezető csatározásait eleveníti majd fel zenés-dalos formában

Így például hologramok és felületi vetítés is komoly szerephez fognak jutni majd az előadás vizuális megjelenésében, amihez azonban egy mobilos alkalmazás is kapcsolódni fog. Ez utóbbi révén a megjelent nézők saját maguk, előadás közben maguk is bekapcsolódhatnak majd musical történetének alakításába - bár, hogy pontosan hogyan, annak részletei egyelőre még nem világosak.

A Nerds idén március és október között fog a Broadway-n futni. Aki ebben az időszakban arrafelé jár és szívesen benézne az egyik előadásra, az már 40 dollártól (12 ezer forinttól) tud jegyet váltani rá - bár a jobb helyekért 150 dollárt (43 ezer forintot) is ki kell majd fizetnie.