Bár a Google autója már számos alkalommal keveredett balesetbe tesztútjai során, a keresőóriás mérnökei mindeddig ragaszkodtak azon álláspontukhoz, hogy azokért technikai értelemben nem járművük volt felelős - még ha esetleg az is volt a kiváltó oka. A közelmúltban azonban az okosautó egyik példánya már tényleg egy olyan balesetet okozott, ami esetén technikai és jogi szempontból is a Google-t nyilvánították hibásnak.

Az esetre még február közepén, Kalifornia útjain került sor, ahol is az önvezető autó egy őt éppen előző busz oldalába hajtott bele. A balesetben szerencsére személyi sérülés nem történt, bár a járművek komoly károsodást szenvedtek - sőt, a Google autójának gyakorlatilag kitört az egyik első kereke. Komolyabb baj vélhetően csak azért nem történt, mert mind az autó, mind a busz viszonylag szerény (<25 km>

A Google a balesetet okozó autója egyébként nem a cég által kb. egy éve bemutatott, teljesen egyedi karosszériával rendelkező modell, hanem egy, a fejlesztés korai szakaszától kezdve használt, módosított Lexus RX450 hibrid terepjáró volt.

A Google önvezető autói egyébként az idei évben már 17 baleset részesei voltak, de a mostani kivételével mindegyik esetben technikai értelemben a humán autóvezetőt mondták ki hibásnak.