Meglehetősen érdekes vallomást tett a napokban Conan O'Brien műsorában az Apple még élő - és a cég korai termékei mögötti valódi zsenit képező - társalapítója. Steve Wozniak ugyanis a humorista műsorvezetőnek elmondta, hogy fiatalabb korában több olyan vírusprogramot is írt Mac számítógépekre, amik képesek voltak azok között terjedni és megfertőzni azokat.

Wozniak mindezt az FBI és az almás vállalkozás között egy terrorizmussal gyanúsított személy telefonjának feltörésével kapcsolatban kirobban vita kapcsán mondta el, amiben ő - sok más technológiai céghez hasonlóan - az Apple oldalára állt. Szerinte nem engedhető meg, hogy kormányzatok arra utasítsanak vállalatokat, hogy azok hátsó kaput nyissanak termékeikben vagy meggyengítsék azok biztonságát, titkosítását, mert ez elképzelhetetlen következményekkel járna.

A 65 éves szakember egyébként megnyugtatta közönségét az általa írt vírusokkal kapcsolatban, hogy minden alkalommal megsemmisítette azok kódját elkészültük után - mert annyira megijesztette az, hogy azok milyen károkat tudnának okozni, ha esetleg elszabadulnak.