Azoknak a felhasználóknak, akik az Amazon Kindle olvasójának valamely változatát használják, már csak egy napjuk maradt arra, hogy megőrizzék eszközük működőképességét. Ha ugyanis holnapig bezárólag nem frissítik készülékeiket az azokhoz elérhető legújabb szoftververzióra, képtelenek lesznek azon bármilyen olyan művelet végrehajtására a továbbiakban, amihez internet-kapcsolat lenne szükséges.

Ez magában foglalja a legfontosabb funkció: az új könyvek vásárlása mellett a szinkronizáció minden formáját is, de persze a blogok olvasásának lehetősége, és minden egyéb, a felhőhöz köthető szolgáltatás is elveszik. Ezen képességeket ha elvesznek, már csak manuális frissítéssel lehet majd helyreállítani.

Bár a rendszeresen használt Kindle-ek esetében a frissítés vélhetően már automatikusan letöltődött, így nem érintettek a probléma által, de azok, akik csak alkalmilag kapcsolják be eszközeiket lehet, hogy még nem kapták meg arra a legújabb szoftververziót, amit ezért mindenképpen az elkövetkező 24 órán belül töltessenek le arra.

Az egyetlen kivételt a Kindle hetedik generációs kiadásai, valamint a Paperwhite 6. generációs verziója képezik, amik már eleve megfelelő szoftverrel érkeztek, így nem érintettek a probléma által.