A Rockstar két évvel az után, hogy kiadta a hihetetlen sikernek bizonyult GTA V-öt, nekiállt a játéksorozat új része fejlesztésének - írja belsős forrásokra hivatkozva a TechRadar. A GTA 6 egyelőre ismeretlen helyszínen fog játszódni - az egyetlen amit ki lehet zárni, hogy a játék színterét Tokió vagy Bogota fogja képezni.

A fejlesztőcég illetékesei ugyanis korábban többször is elutaztak a Japán fővárosba, hogy felmérjék: miként lehetne egy ott játszódó Grand Theft Auto játékot csinálni - de végül az ötletet elvetették. A projektnek a hírek szerint elsősorban a tokiói útrendszer tett be, ami egyszerűen nem működött volna jól a játékban.

A GTA koncepciója a fejlesztők szerint csak amerikai környezetben működikA GTA koncepciója a fejlesztők szerint csak amerikai környezetben működik

A korábbi kiadó Take-Two egyébként egy "GTA: Bogota" nevű védjegyet is bejegyzett, de ez a játék szintén soha nem került lefejlesztésre. A hírek szerint a Rockstar illetékesei egyszerűen rájöttek, hogy a GTA koncepciója igazán csak az Egyesült Államok területén működik jól - így valószínű, hogy a következő része is valahol itt fog játszódni.

Azt ugyanakkor, hogy pontosan milyen stílusú területen, illetve, hogy a GTA 6 a játékmenet terén milyen újdonságokat hozhat majd a GTA V-höz képest, egyelőre nem lehet tudni.