Lassan egyértelművé válik, hogy a XXI. század elejének legerősebb szelekciós tényezője az emberek körében nem valamilyen vírus, genetikai anomália vagy egyéb kór, hanem a nárcisztikus személyiségzavar lesz. Ennek újabb ékesebb példáját a napokban egy tinédzser szolgáltatta, akit egy, nyilván a társai előtti villogásra használni kívánt szelfi készítésének kísérlete közben csapott el egy vonat.

Az esetre Kínában került sor, ahol is a fiatal lány egy mögötte elsüvítő, szélsebes vonattal a háttérben szeretett volna szelfit lőni magáról. A gyorsan mozgó vasúti szerelvény menetszele vagy egy arról kilógó elem azonban magával rántotta a fiatalt, aki így a vonat kerekei alá került, és persze azonnal meghalt.

Ez a kép a másodperc törtrészével a baleset előtt készült a kép bal oldalán álló áldozatrólEz a kép a másodperc törtrészével a baleset előtt készült a kép bal oldalán álló áldozatról

A veszélyre ugyan többen is figyelmeztették a lányt a közelben, ő azonban fittyet hányt ezekre, és magabiztosan távozott a halálba. Esete nem egyedi - annyira, hogy ezt a tevékenységet tiltó táblákat is kihelyeztek már a helyszínen korábban a hatóságok.

Ez már gyakorlatilag az a pillanat, ahol a vonat elkezdi beszívni maga alá a lányt - vélhetően pont hosszú szoknyája miattEz már gyakorlatilag az a pillanat, ahol a vonat elkezdi beszívni maga alá a lányt - vélhetően pont hosszú szoknyája miatt

Ugyanakkor a 19 éves lány volt az első, aki végül életével fizetett a társai elismeréséért önmagáról lőtt fotókkal folytatott küzdelem eme veszélyes formájáért.