Bár Siri, az Apple digitális asszisztense már eddig is mindent megtett annak érdekében, hogy viselkedésével és szóhasználatával is megfeleljen a rá osztott női nemi szerepnek, hétfőn még egy extra lapáttal rárakott az eddig is vaskos sztereotípiákra. A virtuális hölgyemény ugyanis nem bírta megállni, és idő előtt kipletykálta, hogy idén mikor is rendezi majd meg gazdája szokásos éves fejlesztői konferenciáját.

Siri ugyanis a "Mikor lesz a WWDC?" kérdésre már órákkal az előtt elárulta az esemény pontos időpontját, hogy az Apple hivatalosan is bejelentette, illetve honlapján közzétette volna ezt az információt. Azt, hogy ez tervezett akció volt -e az almás vállalat részéről, vagy csak a digitális asszisztens mögötti csapat volt kicsit túlbuzgó vagy túl gyors az információ felvitelével a mesterséges intelligencia mátrixába, nem lehet tudni - bár nem is különösebben érdekes.

Siri már az előtt kikotyogta a konferencia időpontját, hogy az Apple hivatalosan bejelentette volna aztSiri már az előtt kikotyogta a konferencia időpontját, hogy az Apple hivatalosan bejelentette volna azt

Az Apple ugyanis végül még hétfőn bejelentette, hogy szokásos konferenciáját idén június 13 és 17 között rendezi majd meg, San Francisco-ban. Az eseményen a várakozások szerint a cég számos fejlesztést jelent majd be az OS X-ben, az iOS-ben és a Watch OS-ben is - és valószínűleg hivatalosan is megerősíti azt, hogy asztali rendszerét Mac OS-re kereszteli majd vissza.