Az extrém számítógépházak gyártójaként ismert Lian Li a héten jelentette be legújabb termékét: egy olyan házat, ami még a cég saját korábbi termékeihez képest is igen durva árcímkével érkezik. A DK-04 nevű egység ugyanis Európában több, mint fél millió forintnak megfelelő valutáért vásárolható meg.

Az ár - legalább részben - érthetőbbé válik, ha tudjuk, hogy a ház esetében nem egy klasszikus megoldásról, hanem egy olyan, állítható magasságú asztalról van szó, amibe magába lehet a számítógép alkatrészeit beépíteni. A szerkezet ráadásul gyakorlatilag teljes egészében üvegből és fémből készült, magasságát pedig elektromos motorokkal lehet állítani, akár olyan magasra is, hogy állva lehessen előtte, illetve rajta dolgozni.

Lian Li DK-04 (kattints további képekért!)Lian Li DK-04 (kattints további képekért!)

A különleges asztal-házba vízhűtést is lehet építeni, és duplaszéles videókártyákból is elfér akár négy is benne - persze csak akkor, ha az alaplapunk is rendelkezik megfelelő számú slottal ehhez. 3.5 colos merevlemezből négy, 2.5 colos egységből (pl. SSD-ből) pedig kettőt lehet belepakolni a házba, ami 4 darab USB 3.0 kimenettel is rendelkezik.

A Lian Li DK-04-et májustól lehet majd megvásárolni, a korábban is említett, félmillió forintnak megfelelő 1270 fontos áron.