Egyre több jel utal arra, hogy bár az Apple idénre ütemezett új iPhone-ja még a korábbiaknál is kevesebb újdonsággal fog érkezni, 2017-re várt utódja azonban nagyot durranhat. Emiatt elképzelhető, hogy az almás vállalat szakít az eddigi számozási rendjével, és közvetlenül 8-ra fog ugrani a készülék jövő évben megjelenő kiadásában.

Legalábbis ezt állítja egy befektetőre hivatkozva a Fortune, aminek információi szerint az idei iPhone 7 után a 2017-ben megjelenő modell nem iPhone 7s, hanem mindjárt iPhone 8 lesz. A főverziószám ugrásával az Apple nyilván a készülék jelentős előrelépését kívánja majd jelezni - bár szerintük a dolog akkor ütné a legnagyobbat, ha a cég ehelyett egy "Windows 10-et lépne", és mindjárt kettőt ugrana a verziószámban.

Az idei, 7-es iPhone-ből egyébként a várakozások szerint még kevesebbet fog eladni az Apple, mint a tavalyi 6s modellekből - amikből már szintén kevesebbet adott el utoljára, mint az előd 6-osokból.

Az még kérdés, hogy ezt a trendet a 2017-re várt készülék meg tudja -e majd fordítani, vagy közel egy évtizednyi uralkodás után végleg leáldoz az almás mobiloknak.