Meglehetősen érdekes, gyakorlatilag hátizsák formájú PC-ket fog a héten megnyíló Computex kiállításon több gyártó is bemutatni. A különleges gépek kifejezetten a virtuális valóságokban történő barangolást hivatottak lehetővé, illetve problémamentessé tenni.

Ennek ugyanis jelenleg komoly akadályát képezi, hogy a képzeletbeli világokba történő belépést lehetővé tevő sisakok gyakorlatilag mindegyike vezetékes kapcsolaton át kapja az adatokat a virtuális valóságot futtató géptől. Emiatt nem igazán lehet velük utóbbiaktól eltávolodni, és nagyobb teret bejárni, illetve állandó probléma a kábelekbe történő belegabalyodás is.

Balra az MSI, jobbra a HP hátizsák PC-jeBalra az MSI, jobbra a HP hátizsák PC-je

Az új, hátizsák alakú házak azonban lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy azok folyamatosan magukkal vigyék a VR-látványt előállító PC-jüket - ezáltal amolyan gordiuszi módon megoldva a kábeles kapcsolat problémáját. A közös a gyártók termékeiben, hogy a célnak megfelelően igen erős hardverrel érkeznek.

A Zotac gépe első pillantásra simán össze is téveszthető egy valódi hátizsákkalA Zotac gépe első pillantásra simán össze is téveszthető egy valódi hátizsákkal A HP Backpack PC-je viselés közben

Természetesen óriási pazarlás lenne, ha külön csak VR céljára tartogatna valaki egy ilyen PC-t - így az eszközök normál asztali alkalmazások futtatására is alkalmasak, és persze az asztalra lerakva is lehet működtetni őket.

A termékekről bővebbet (mint pl. várható kiadásai dátum, illetve esetleg árazás) a Computex-en fognak elárulni a gyártók - és ha ezt megteszik, természetesen beszámolunk róla.