Azok az iPhone tulajdonosok, akik megunták az almás kert korlátait és szeretnék az Android szabadságát (is) élvezni, mostantól ezt akár készülékcsere nélkül is megtehetik. Valaki ugyanis elkészített egy olyan speciális tokot iPhone-hoz, ami gyakorlatilag egy robotos mobillá alakítja azt előbbit - nem csak megjelenésében, de működésében is.

A termék esetében persze nem buta műanyag tokról van szó, hanem egy olyan eszközről, ami egy komplett androidos hardvert rejt magában. Amikor pedig azt a felhasználó felpattintja, illetve csatlakoztatja az iPhone-hoz, a tok utóbbi képernyőjét átvéve használja azt a felhasználóval történő kommunikációra.

A végeredmény az, hogy a felhasználó egy olyan készüléket nyer, amin az iOS és Android rendszerek gyakorlatilag párhuzamosan, egymástól függetlenül futtathatók. Persze ugyanez tehető a rá készült alkalmazásokkal is, ami azt jelenti, hogy a Play Store több, mint 1 millió appjának mindegyike is letölthető és használható az így nyert különleges mobiltelefonon.

A tok trükkje, hogy valójában egy komplett androidos eszközt rejt magábanA tok trükkje, hogy valójában egy komplett androidos eszközt rejt magában

Ezen kívül a megoldás nem szenved az emulációk hagyományos hátrányaitól sem. Így sem kompatibilitási problémák, sem az emulációból elkerülhetetlenül következő lassabb működés nem sújtja azt.

A tokban ez miniszámítógép teljesít szolgálatot és futtatja a valódi AndroidotA tokban ez miniszámítógép teljesít szolgálatot és futtatja a valódi Androidot

Az egyetlen rossz hír, hogy a tok egyelőre csak prototípusként létezik, és nem lehet tudni, hogy gyártásba kerül -e, illetve, hogy ha igen, akkor mikor és milyen áron lehet majd megvásárolni.