Az alig egy hete letölthetővé vált Pokemon GO eddigi rövid élete alatt nem csak minden idők legsikeresebb, de egyben legveszélyesebb játékává is vált. Játszása közben ugyanis gyerekek már találtak hullát, raboltak ki játékosokat - most pedig egy súlyos balesetet is okozott a program, illetve egy, a vezetés közben vele foglalatoskodó sofőr.

A 28 éves fiatalembert a jelek szerint annyira lekötötte a pokemonok elkapdosása, hogy az útra már nem tudott figyelni - amiről így lehajtott, majd autójával egy fának csapódott. Bár az ütközés olyan erővel történt, hogy a motor is benyomódott az utastérbe, csodával határosan módon sem a felelőtlen sofőrnek, sem mellette ülő utasának nem történt komolyabb baja.

Bár az autó nagyon csúnyán összetört, szerencsére senki sem sérült meg súlyosan a balesetbenBár az autó nagyon csúnyán összetört, szerencsére senki sem sérült meg súlyosan a balesetben

Ennek köszönhetően a férfi vélhetően egy - azért remélhetően szaftos - pénzbüntetéssel megússza majd a dolgot. A rendőrség az ügy kapcsán arra hívta fel a polgárok figyelmét, hogy azok a játék használata közben ne vezessenek se autót, se motort, de még biciklire se üljenek.

Ezen kívül tanácsos odafigyelniük arra is, hogy a pokemonokat csakis nyilvános, jól megvilágított területeken üldözzék, lehetőség szerint ne egyedül, valamint, hogy óvatosan járjanak el helyzetüket megosztása során, mert azokat idegenek is láthatják.